Cat de utila este o baza de date a firmelor din Romania?

Cat de utila este o baza de date a firmelor din Romania?

O baza de date a firmelor din Romania? Da, exista! Iar rolul ei aduce o multitudine de beneficii afacerii tale. Cu siguranta aveti o afacere in care colaborati cu mai multe firme, in aceeasi masura exista firme de care nu stiti si care v-ar putea fi utile in activitatea pe care o intreprindeti, si in final, dar nu in cele din urma, exista o multime de alte firme, care va pot fi potentiali clienti. Daca nu stii cine este nou pe piata, cine si-a schimbat domeniul de activitate si cu cine te lupti, atunci s-ar putea sa fii cu un pas in spatele concurentei.

O lista a firmelor din Romania se poate gasi relativ usor, in schimb, ce iti poate oferi o astfel de lista e ceea ce conteaza. De aceea, trebuiesc stabilite din start diferentele intre diverse baze de date, cu atat mai mult cu cat unele informatii vitale ar putea lipsi, ca de exemplu informatiile despre datoriile la bugetul de stat, sau dosarele aflate in justitie. Ei bine, poti afla mai multe despre un posibil partener de afaceri printr-o analiza economica care te va proteja in viitor de eventualele probleme care ar putea aparea.

Alegerea unui partener de afaceri se poate face si cunoscand cifra de afaceri a acestuia. O analiza atenta a evolutiei cifrei de afaceri, alaturi de alte informatii va ajuta sa stiti daca partenerul de afaceri este de incredere si puteti sa demarati urmatoarele actiuni impreuna cu acesta.

Odata facuta selectia in functie de credibilitatea oferita in urma analizei puteti sa treceti mai departe la targetarea firmelor in functie de judet sau chiar dupa localitati. Aceste filtre nu sunt unice, pentru ca o astfel de baza de data va veni in ajutor atat cu locatia posibililor parteneri de afaceri cat si cu posibilitatea de a face filtrarea dupa codurile CAEN, astfel incat sa va limitati din cele peste 900.000 de mii de firme doar la cele care va intereseaza cu adevarat. Puteti cauta astfel ori firme care ofera servicii de care aveti nevoie astfel incat sa va puteti dezvolta afacerea cu costuri mai mici, sau sa gasiti potentiali parteneri de afaceri in domeniile vizate.

Un astfel de partener poate fi selectat foarte usor daca se tine cont de profitul obtinut sau de pierderile avute, dupa cifra de afaceri sau, de ce nu dupa numarul de angajati. Evitati astfel situatia de a va limita la intalnirile la care puteti afla informatii care s-ar verifica mai greu si ar necesita o resursa de oameni importanta. Mai mult decat atat, informatia ar fi disponibila oricand, in timp real, fara costuri suplimentare pentru a verifica fiecare firma in parte cum ar face o echipa de oameni.

Chiar si cu cele descrise de mai sus, o baza de date cu firmele active din Romania poate oferi mai mult decat atat, suplimentar puteti afla informatii despre sediile sau locatile in care isi desfasoara activitatea precum si numarul de administratori sau de actionari. Odata aflate aceste informatii nu trebuie decat sa verificati, in functie de dimensiunea viitorului partener cautat si activele imobilizate sau cele circulante, capitalul total sau alte cifre si informatii financiare.

Avand informatiile va ramane doar sa pregatiti strategiile de marketing potrivite pentru fiecare tip de client pe care urmeaza sa il abordati, pentru ca in urma unui target bine ales va ofera un avantaj in plus in fata concurentei.

La fel va trebui sa procedati si cu firmele nou aparute pe piata, desi informatiile despre istoricul lor nu exista sau este irelevant in functie de momentul inregistrarii lor, este foarte important sa fie abordate si sa deveniti principalul lor furnizor, pentru ca astfel de firme au multiple nevoie, au cunostinte putine despre furnizorii din domeniul Dvs. si pot fi castigati mult mai repede decat cei cu contracte deja definite

Asadar o baza de date este un instrument puternic cu care va puteti diferentia de concurenta Dvs., iar cu o analiza corecta, si cu o lista bine actualizata nu ramane decat sa va asteptati la succes in ceea ce faceti. Ati testat pana acum baza de date listafirme.ro?

3
Catering-ul - o idee de afacere profitabila
Cum trebuie sa arate o sedinta de afaceri?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts