Clientul este esential in afaceri

Clientul este esential in afaceri

Intr-o societate care devine pe zi ce trece mai concurentiala, in care fiecare este preocupat de gasirea celor mai abile si rentabile metode de a obtine profit si de a se impune pe piata, exista inca antreprenori care isi conduc afacerile „dupa ureche", ghidati fiind de un fler „nativ" si ignorand legi universal valabile, legi care daca ar fi respectate le-ar usura mult ascensiunea si le-ar face drumulspre succes mult mai usor.

Este vorba despre antreprenorii care vizeaza in primul rand si exclusiv profitul, fara a constientiza ca acest profit nu poate veni decat dintr-o singura directie : dinspre clientul cumparator al serviciului sau produsului pe care acesti antreprenori doresc sa il vanda !

Cu o nonsalanta greu de imaginat acesti asa zisi „oameni de afaceri" au o atitudine complet sfidatoare la adresa intereselor si satisfacerii intereselor clientilor lor. Multi isi inchipuie ca simpla actiune de a inregistra o firma si apoi de a produce un serviciu sau lucru sunt suficiente pentru a se imbogatii !

Nimic mai fals !

Cel mai simplu este sa produci !

Cel mai greu este sa vinzi ceea ce ai produs !

Scopul oricarei firme, al oricarui antreprenor lucid este acela de a crea in permanenta clienti noi, dar si de a-i pastra pe cei deja existenti !

Doar ei sunt cei care aduc profit si plus valoare unei afaceri, unei firme !

Ori acest aspect poate fi pus in practica doar de catre cei care inteleg ca singurul si cel mai aspru sef al lor este clientul. El este cel care ne sanctioneaza imediat si isi indreapta pasii catre concurenta daca noi nu reusim sa ii satisfacem interesele pentru care a venit initial la noi.

Clientul va cauta in piata, intotdeauna, variantele cele mai scurte si mai ieftine de a-si satisface aceste nevoi, cautand sa obtina cantitatea cea mai mare si calitatea cea mai buna la cel mai scazut pret ! Este un lucru firesc ! Si el cauta sa obtina, in felul lui, un fel de profit !

Prin urmare clientul este cel care rasplateste cel mai bine serviciile sau produsele bune ale unei firme si tot el este cel care contribuie cel mai mult la falimentul alteia, ale carei servicii sau produse nu se ridica la nivelul pretentiilor sale.

Mai mult decat atat, tot clientul este cel care, inca din prima zi de functionare a unei firme, va decide ce produs sau serviciu este mai vandabil, in ce cantitate, la ce pret si cu ce adaos va fi acesta in piata.

Regula lui „lasa ca merge si asa !" nu este pe placul clientului. Ea poate functiona o data sau de cateva ori, dar nu poate deveni o regula de baza in desfasurarea unei afaceri.

Toti cei care si-au manageriat in acest mod defectuos afacerile, in proportie foarte mare au disparut din piata in primii 3 ani de la debut, ori se zbat la limita subzistentei.

Greseala de a nu pune in centrul atentiei clientul atunci cand iti planifici o afacere este la fel de daunatoare ca aceea de a baga seu in carne grasa. Toti cei care au avut in vedere, in primul rand, satisfacerea neboilor clientilor, sunt aceia care au cules profit.

Din pacate mai exista si antreprenori care, prin atitudinea si mentalitatea defectuoasa pe care o au pierd esentialu, pentru ca apoi – lucru si mai grav – sa ignore ceea ce au pierdut.

In cazul de fata esentialul este clientul!

El este cel ce trebuie sa se situeze in centrul atentiei pentru ca doar el este generator de profit. Are cineva impresia ca poate culege mere imediat dupa ce a aruncat samanta in pamant?Niciodata! Acea samanta trebuie udata pentru a rasari vlastarul, ce trebuie apoi ingrijit pentru a deveni acel copac care intr-un tarziu va da roadele pe care le urmarim !

Asadar, inainte de a fi roditor, orice măr trebuie sa fi ajuns acel copac care sa poata rodi !

Trebuie sa avem grija de copac pentru a culege roadele !

Sursa articol: www.listafirme.ro

6
Cum trebuie sa arate o sedinta de afaceri?
Cum sa iti motivezi angajatii

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts