Lumea privită de jos în sus

Lumea privită de jos în sus

Ne-am născut diferiți, cu trăsături particulare, am primit educații diferite, unii dintre noi au învățat la școli înalte, alții cunosc mai multe limbi străine, alții au păcălit școala… sunt oameni care au văzut aproape toată lumea, alții au visat-o, citind cărți, urmărind filme. Sunt indivizi care și-au construit o carieră profesională, un brand, sunt celebri, altii sunt fericiți în anonimat … sunt oameni bogați și sunt oameni săraci.

Am trăit experiențe diferite sau am interpretat diferit aceleasi experiențe. Oricât de diferiți, importanți sau privilegiați am fost până astăzi, acum ne punem aceleași întrebări, simțim aceeași angoasă a lipsei de viziune, asteptăm toți să se termine cât mai curând, sperăm să ne putem întoarce la activitățile pe care le derulam înainte de COVID19, ne supunem acelorași reguli, sau ar fi de dorit să o facem.

Ne-am simțit Dumnezei pentru un moment, am crezut că Universul se învârte în jurul nostru. Acum împărtășim toți aceeasi perspectivă a lumii privite de jos în sus. Pare mai mare, mai spectaculoasă, mai imprevizibilă decât lumea văzută de la înălțimea realizărilor noastre materiale, a titulaturii sau a statutului social, nu-i așa?

Pentru ca omenirea să meargă mai departe era nevoie de o schimbare profundă a fiecăruia dintre noi, era nevoie de o schimbare a felului în care ne raportăm la cel de alături, la tot ce nu cunoaștem încă. Am crezut că lumea are nevoie de indicatori de performanță, de "to do lists", de povești de marketing si de tabelele pivot, de "appraisals" și de analize SWOT … în realitate era nevoie de Oameni și de caractere. Poate ni s-a dat o sanșă... de a discerne binele de aparența binelui, șansa de a ajunge prin muncă cinstită la rezultatele dorite, renunțând la obiceiuri vechi pe care le blamăm doar la alții, niciodată la noi înșine. Poate ne vom întoarce la activitățile noastre mai creativi, mai dispuși să învățăm și să ne reinventăm, mai buni în ce știm să facem, modești, autentici și egali cu noi înșine. Eu așa sper!

Sunt gânduri care ne frământă pe toți cei care am reușit sa creștem o afacere într-un mediu ostil, mizând doar pe calitatea serviciilor noastre, crezând în supremația lucrului bine făcut într-o țară în care singura condiție a succesului este calitatea alianțelor.

Am tot auzit ca această perioadă ne va schimba în bine. Nu cred că oamenii schimbă, din contră, devin și mai mult ceea ce sunt deja.

2

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts