Sursele de stres ale antreprenorului român

Sursele de stres ale antreprenorului român

Probabil că stresul a ajuns să fie cel mai des folosit cuvânt și la simpla întrebare "Ce mai faci?" Răspunsul firesc este "Sunt stresat!"

Nici nu știm de ce și de când, însă lejer ne descriem ca persoane ocupate.

Știu că citind aceste rânduri îți apar în minte suficiente motive de stres. Ce ai spune dacă am putea ajunge la CAUZELE inițiale care au determinat ca acum în realitatea ta de zi cu zi să experimentezi situații tensionate, să te simți presat și stresat de tot ce se întâmplă.

Da, e posibil, să identificăm CAUZELE REALE și ajustând ceva acolo, putem schimba efectul actual care te face să "suferi" în afacerea ta.

Uite câteva cauze probabile:

  • Ți-ai asumat la un moment dat mai mult decât poți face real, fiind limitat de numărul de ore pe care le poți munci
  • Ai considerat slăbiciune să renunți la ceva, chiar dacă pragmatic era soluția necesară
  • Nu-ți analizezi nivelul de energie. "Combustibilul" cu care mașina, adică business-ul tău poate pleca de pe loc.
  • Nu poți încă decide care sunt activitățile importante, care sunt urgențe și cum eficientizezi timpul tău. Cât de des se întâmplă să rezolvi urgențe?

De ce? Te-ai obișnuit să alergi toată ziua să rezolvi ce apare, cine te sună si cere ceva și nu-ți rămâne timp pentru planificare și lucrurile importante în business-ul tau și pe rolul asumat.

Însă, ce a fost a fost, nu?! Acum ești în horă și probabil vrei să joci în continuare, nu-i așa?!

Îți propun 3 acțiuni care repetate pentru minim 3 luni, îți vor diminua stresul personal, financiar și decizional.

  1. Fă zilnic o lista cu tot ce îți propui să faci/ rezolvi. Pune-le apoi în ordinea priorității. Rezolva-le pe primele 7. Doar atât! Restul le lași pe a doua zi sau delegi.
    Nu trișa, doar primele 7 importante pentru profitabilitatea business-ului tău.
  2. Diminuează întâlnirile la maxim 40 de minute și finalizează pe loc. Ori semnezi un contract, ori îl închizi, ori dai un termen, etc. Nu mai lasa lucrurile "atârnate" și amânate. Presiunea psihică îți va ucide creativitatea și motivația.
  3. Dacă te simți mult prea obosit și epuizat, ia-ți o pauză de 3 zile de la business. Fii creativ, vei găsi soluția să poți face asta. Aceste 3 zile petrece-le cu tine. Fă tot posibilul să-ți reanalizezi obiectivele inițiale de business și ajustează-le în funcție de dorințele personale și "capacitatea de muncă fizică, emoțională și psihică". E posibil să nu poți face asta singur, ai devenit subiectiv și e necesar că cineva să-ti pună "oglinda" potrivită.

Ți-ai dat seama că a-ți crește rezistență la stres nu e SOLUȚIA! E logic că sunt necesare ajustări ale cauzelor care au provocat situația actuală.

În sesiunile "Rezist să fiu Antreprenor?!" vei primi suficientă claritate și pașii necesari pentru business-ul tău de succes. Am creat fiecare sesiune pe baza nevoilor identificate in randul antreprenorilor romani.

Ne vedem curând!

Corina Stratulat
Echipa "Rezist să fiu Antreprenor?!"

2
Ce alegeri poti face ACUM? AZI pentru tine!
Impactul anului 2020 în viață ta de zi cu zi

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts