Riscul in afaceri

Riscul in afaceri

Desi se spune ca daca nu risti nu castigi uneori trebuie sa avem grija suplimentar daca ne dorim sa avem o afacere prospera fara perioade fluctuante.

Suntem influentati de emotii si de date anterioare, de experiente propriii sau cunoscute si riscurile apar sau chiar le influentam noi prin atitudine.

Astfel exista patru tipuri de risc care apar in general:

Pericolul iminent

Este acel fel de risc care nu poate fi controlat. In viata de zi cu zi ne referim la situatii catastrofale care nu tin de cineva anume, la fel si in cazul unei firme. Fie apare un cutremur care sa poata sa distruga ce aveti sau intr-un caz mai simplu intervine un control neasteptat intr-un moment nepotrivit.

Riscul privit ca o diferenta intre costuri si castiguri

Ne gandim la risc dupa ce facem o investitie si observam ca suma investita nu a fost recuperata conform asteptarilor initiale. Aici oamenii cand se gandesc la risc se limiteaza doar la castiguri sau la pierderi fara sa faca vreo alta analiza sau sa ia in calcul alte criterii.

Risc fara vizibilitate

Este un risc la care o companie se supune fara sa-si dea seama intr-o prima instanta. La prima vedere nu se intampla nimic insa in timp pot sa apara efecte care sa va afecteze. De exemplu daca alegeti sa semnati un contract fara sa verificati cine este partenerul de afaceri, la inceput desi totul pare in regula in timp se poate sa aveti o surpriza neplacuta care sa va determine sa regretati ca nu ati cercetat cu atentie timp de cateva minute inainte sa luati o decizie importanta pentru afacere.

Riscul dorit

Unii oameni de afaceri se expun la riscuri voluntar. Vor "sa se arunce" in parteneriate fara sa analizeze inainte sau cheltuiesc excesiv bani fara sa stie daca vor castiga/recupera in viitor investitia.

In afaceri riscul are si o implicatie financiara pentru: cifra de afaceri, profit, deciziile luate, prioritatea deciziilor, dosarele in justitie, numarul de angajati, datoriile unei firme etc.

Riscul nu trebuie privit ca si cum sfarsitul lumii se apropie. A fi precaut a devenit deja foarte important in orice companie din Romania. Suntem realisti si intelegem ca nu putem sa evitam riscul insa putem sa fim pregatiti cu informatii si sa stim sa-l abordam corect in momentul critic.

Stabiliti in companie un plan privind managementul riscului si vedeti cu exactitate care sunt limitele intre care sunteti dispusi sa va asumati riscul si apoi luati in calcul si impactul acestuia asupra angajatilor sau evolutiei firmei pe care o conduceti.

Va invitam sa preveniti riscul folosind www.econograf.ro

Locatie (Harta)

Strada Amurgului 63, Popești-Leordeni 077160, Romania
Evalueaza articolul:
3
De ce este bine sa va verificati partenerii de afa...
Cum sa realizezi singur o econograma

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care trimite unul
Esti deja inregistrat? Autentifica-te aici
Vizitator
Duminică, 17 Decembrie 2017

Imagine Captcha

CATEGORII ARTICOLE

CELE MAI VOTATE ARTICOLE

Site4All
30 Iunie 2017
Mă gândesc că este posibil să tot primești oferte „miraculoase", care promit să-ți promoveze afacerea în mediul online.Iar apoi, după ce apelezi la respectivele servicii, să îți fi...
Evalueaza:
38
3535 vizualizari
Adrian Ulmeanu
04 August 2016
Cunoașteți oameni care se plâng mereu că nu au timp și nu au bani?Nu este greu să îi recunoașteți: sunt acei oameni care sunt într-o agitație continuă, mereu în alertă, mereu foart...
Evalueaza:
19
24244 vizualizari
Econograf.ro
07 August 2016
Oricine are nevoie de un website poate face o cautare simpla pe Google si gaseste milioane de rezultate, mai exact 6 milioane de rezultate pe care Google le-a considerat relevante ...
Evalueaza:
17
22137 vizualizari