Citeste sau impartaseste cunostintele, experientele ori cele mai recente stiri despre Arhitectura & Design.

Studiu de caz: Acoperiș Verde Lidl România

Cel mai recent proiect pe care l-am realizat a fost instalarea unui acoperiș verde pentru unul dintre cele mai mari lanțuri de retail din România, și anume Lidl. Echipa Arta Grădinilor a realizat execuția proiectului, instalând un acoperiș verde extensiv Nophadrain. Acoperișurile verzi reprezintă un concept nou în România care a prins contur din ce în ce mai mult. Marile companii se orientează spre acestă tendință datorită beneficiilor ...
Continua sa citesti
1
  1616 Vizualizari
  0 Comentarii

Cum să trăim cu mai puțin? Minimalismul ca stil de viață

Design minimalist
Deși minimalismul este cunoscut preponderent în materie de design interior sau exterior, acest concept poate fi integrat și în viața de zi cu zi, ca stil de viață, dar este întâlnit și în muzică, arte vizuale, filozofie sau literatură. Conceptul minimalist se definește prin sintagma "Less is more" adoptată de arhitectul Ludwig Mies van der Rohe, care pornește de la premiza că puțin înseamnă mai mult, referindu-se la faptul că se poate c...
Continua sa citesti
2
  1935 Vizualizari
  0 Comentarii

Acoperișurile verzi - viitorul orașelor aglomerate și bucuria de a trăi

Într-o lume în care orașele s-au aglomerat de clădiri de biouri, de cartiere rezidențiale în care spațiul verde a devenit din ce în ce mai rar, un colț de natură în care să te relaxezi și să respiri aer curat este visul oricărei persoane care trăiește în mediul urban. Deși viața la oraș este mult mai tentantă decât viața în mediul rural, pentru că oferă mai multe alternative, oportunități mai mari în ceea ce privește job-ul, serviciile ...
Continua sa citesti
3
  1671 Vizualizari
  0 Comentarii

Impactul pereților vegetali din restaurante asupra experienței consumatorilor

Cea mai recentă tendință în designul de interior pentru industria restaurantelor este integrarea naturii în interior și folosirea materialelor naturale, care transmit indirect prospețimea ingredinetelor folosite în preparate. Odată cu explozia platformelor care susțin conceptul take away sau delivery, restaurantele trebuie să investească mai mult în experiența pe care o are clientul de la momentul când ajunge în restaurant până când ple...
Continua sa citesti
2
  1627 Vizualizari
  0 Comentarii

Îți iubești job-ul, dar îți urăști biroul?

În zilele de astăzi, a integra natura sau elementele vegetale în birouri nu mai este o alegere, ci o necesitate. Cu toții petrecem mai mult de opt ore pe zi la locul de muncă, într-un spațiu închis, uneori cu lumină artificială, iar pe termen lung aceste aspecte duc la scăderea productivițății angajaților, la lipsa atenției, la o stare de disconfort acumulată cu stresul cotidian. Un element care schimbă radical aspectul locului unde luc...
Continua sa citesti
1
  2163 Vizualizari
  0 Comentarii