Impactul pereților vegetali din restaurante asupra experienței consumatorilor

licheni decorativi

Cea mai recentă tendință în designul de interior pentru industria restaurantelor este integrarea naturii în interior și folosirea materialelor naturale, care transmit indirect prospețimea ingredinetelor folosite în preparate. Odată cu explozia platformelor care susțin conceptul take away sau delivery, restaurantele trebuie să investească mai mult în experiența pe care o are clientul de la momentul când ajunge în restaurant până când pleacă. Un element de diferențiere nu îl mai reprezintă doar specificul bucătăriei, cât și designul interior, pentru că este o promisiune a experienței pe care clientul o va avea.

Astfel, introducerea pereților verzi sau a plantelor în restaurant, nu mai sunt doar elemente pentru decor, ci contribuie la proiectarea percepției de prospețime, sustenabilitate și conferă o experiență multisenzorială acestuia, dacă designul interior este corelat cu specificul bucătăriei,cu un rol funcțional bine determinat.

În funcție de tipul restaurantului și de durata pe care clienții o petrec în locație, natura poate fi adusă în interior prin grădini verticale, îmbrăcarea pereților cu mușchi și licheni decorativi, dar și prin accente de plante ornamentale.

Tipuri de pereți vegetali în funcție de conceptul locației

1. În restaurantele unde bucătăria este deschisă, vizibilă clienților sau cele care au un concept vegan, bazat pe ingrediente proaspete folosite și plantate local de către restaurant, se poate crea o grădină verticală comestibilă cu ierburile aromatice, plantele cele mai utilizate în bucătărie. O astfel de grădină verticală este atât în avantajul chef-ului pentru că dispune de ingrediente naturale, crescute chiar de echipa sa, cât șiclientului pentru că știe de unde au provenit plantele folosite și poate comunica chef-ului cum dorește să fie preparatul, dacă nu își găsește rețeta favorită.

2. Restaurantele care vor să transpună clientul în mijlocul naturii, să ofere o experiență unică din punct de vedere al designului de interior pot opta pentru a îmbrăca pereții restaurantului în grădini verticale ce oferă un puternic impact vizual și un efect psihic pozitiv. Grădinile verticale creează o conexiune cu spațiul verde din exterior, oferind vitalitate celui interior. Acestea purifică aerul și absorb mirosurile neplăcute sau cele care vin de la bucătărie, dar au și rolul de a proteja locația de zgomote.

3. Localurile de tip bistro, energice, unde clienții vin pentru preparate mai simple și o atmosferă prietenoasă, pot integra natura prin amenajarea pereților cu licheni decorativi. Aceștia transformă orice design interior simplu într-unul incredibil. Spre deosebire de grădinile verticale, lichenii nu au nevoie de întreținere și de sisteme de irigații, dar conferă spațiului interior energia și vitalitatea de care are nevoie.

Noile locații integrează designul de interior în strategia de marketing pentru consolidarea poziționării restaurantului sau bistro-ului și introduc elemente vegetale pentru a crea o promisiune a experienței culinare pe care clientul o va întâlni în acea locație. Îndiferent de stilul și conceptul designului pe care îl va aveanoua locație, se poate amplasa o grădină verticală, fiind versatilă și ușor de integrat în spații închise. Cu atât mai mult cu cât un restaurant nu dispune de terasă, prezența elementelor vegetale este esențială în designul de interior pentru a suplini lipsa acesteia și a crea în interior o atmosferă vie, energizantă. Conceptul vegetal poate fi materializat atât prin abundența plantelor, cât și la nivel coloristic.

Consumatorii își doresc să trăiască experiențe în locațiile unde aleg să meargă, iar legătura dintre zona culinară și cea de design interior trebuie să aibă toate ingredientele pentru a se transforma într-un moment memorabil.

 Arta Grădinilor a integrat pereții vegetali în locațiile din galeria de mai sus.

2
Cum schimbăm aspectul locuinței fără renovare?
Care sunt beneficiile lichenilor decorativi la bir...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts