Studiu de caz: Acoperiș Verde Lidl România

Acoperiș Verde Lidl România

Cel mai recent proiect pe care l-am realizat a fost instalarea unui acoperiș verde pentru unul dintre cele mai mari lanțuri de retail din România, și anume Lidl. Echipa Arta Grădinilor a realizat execuția proiectului, instalând un acoperiș verde extensiv Nophadrain.

Acoperișurile verzi reprezintă un concept nou în România care a prins contur din ce în ce mai mult. Marile companii se orientează spre acestă tendință datorită beneficiilor pe care le oferă, dar și pentru că reprezintă un act de protejare a mediului.

Principalele beneficii pe care acoperișurile verzi le au sunt faptul că oferă o bună izolare termică, reducându-se, astfel, consumului de energie, filtrarea dioxidului de carbon și impurităților din aer, captarea și utilizarea apelor meteorice, transformarea unor spații neutilizate în oaze de verdeață, dar și datorită aspectului cu impact puternic.

Client

Acoperișul verde a fost instalat pentru Lidl, Brașov. Lidl a intrat pe piața din România în anul 2011, care este o companie germană cu prezență globală și cu o istorie de aproape 90 de ani. Evoluția aceșteia este marcată de o expansiune rapidă pe întreg teritoriul Europei în ultimele decenii, iar din anul 2017 și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Lidl se clasează printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial, fiind unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Provocarea

Suprafața pentru montarea acoperișului verde a fost de 600 metri pătrați, compusă din 3 zone. Acest proiect reprezinta cel de-al treilea acoperiș verde instalat pe un magazin Lidl din România. Realizarea unui acoperiș verde transmite percepția de prospețime a produselor, ajutând brandul să se poziționeze mai aproape de nevoile consumatorilor.

Soluția

Sistem de acoperiş verde extensiv Nophadrain

Cele 3 zone, ce au format întreaga suprafață, au fost înverzite cu rulouri de sedum. Instalarea sistemului complet s-a realizat în 4 zile. Acesta include sistemul de drenaj Nophadrain 4+1h, panouri substrat pentru retenția apei Nophadrain SM-25, substrat vegetal ultralight și sisteme de irigații (parțial aspersie, parțial picurare).

S-au folosit:

1. Sistem de drenaj ND 4+1h – este un sistem de drenaj de înaltă calitate, certificat CE, cu rezervor de apă pentru acoperișuri verzi extensive sau intensive. Sistemul de drenaj ND previne acumularea presiunii hidrostatice pe hidroizolație și o protejează împotriva sarcinilor mecanice, asigurând evaporarea fără probleme din izolația XPS pe un acoperiș inversat.

2. Panouri-substrat ND SM-25 – sunt panouri din vată minerală hidrofilă, utilizate ca înlocuitor de substrat pe acoperișuri verzi extensive (în cazul în care greutatea este limitată) și pe acoperișuri înclinate, atunci când nu este posibil să se instaleze un substrat din cauza pericolului de alunecare. Este, de asemenea, economic și ușor de instalat.

Despre Nophadrain

Nophadrain produce și dezvoltă sisteme care permit amenajarea acoperișurilor atât cu vegetație, cu pavaje pietonale și auto, dar și cu platforme de parcare. Sistemele de drenaj inteligente combină într-un singur produs diferitele straturi pentru construirea unui acoperiș verde, combină diferite straturi pentru a crea un produs unic și uniform, ceea ce face ca sistemele  de acoperiș să fie ușor și rapid de instalat. Pentru Nophadrain, furnizarea unui produs bun nu se rezumă doar la faza de producție, oferind și consultanță  de la procesul de construcție și proiectare, până la punerea acestuia în aplicare.

Pe www.artagradinilor.ro găsești proiecte de inspirație, realizate de noi. În galeria de mai jos, poți vedea întreg proiectul.

1
Încă un motiv să iubești lichenii naturali - versa...
Cum să trăim cu mai puțin? Minimalismul ca stil de...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts