De ce iubim Bucurestiul…

De ce iubim Bucurestiul…

​Nu stiu cum este Bucurestiul tau, dar al meu este nespus de frumos, plin de surprize si schimbator.

Aici viata se scurge in alt ritm, mult mai dinamic si hipnotic, incat cu greu reusesti sa rememorezi evenimentele care au avut loc cu numai cateva zile in urma. Tot ceea ce iti amitesti este ca a fost frumos.

Dincolo de aglomerarea de cladiri gri, contrastele aparent uluitoare, amestecul eterogen de oameni, pitorescul locurilor si discrepanta dintre pasiunea pentru contemporan si devotamentul fata de trecut, sunt atatea motive pentru care am ajuns sa iubim acest oras si pentru care nu putem trai departe de el. Iata doar o parte din acestea:

1. Este pur si simplu exuberant

In Bucuresti te simti cu adevarat viu. Oamenii frumosi si atat de diferiti, ritmul de viata alert, timpul compact si contrastele urbane iti alimenteaza pofta de viata. 

2. Cele mai cool evenimente

Numai in capitala poti avea oportunitatea de a merge la un concert extraordinar cu o formatie internationala renumita, vedea un film in premiera nationala sau viziona orice piesa de teatru doresti.

3. Localuri senzationale

Indiferent de preferinte, poti fi sigur ca in Bucuresti vei gasi localul perfect pentru tine. Cafenele sic si micute, ceainarii cochete, puburi dichisite sau fast-food-uri la fiecare pas, acestea sunt doar cateva dintre variantele de petrecere a timpului liber pe care ti le ofera acest oras minunat. 

4. Parcuri mari si frumoase

Poti merge la picnic, cu bicicleta, rolele sau te poti plimba cu barca chiar in inima orasului. Capitala are cele mai mari si curate parcuri din tara unde te poti bucura simplu de viata, intr-un ritm mai domol, care de multe ori este atat de bine venit. 

5. Oameni in pas cu moda 

Daca vrei sa gasesti o sursa de inspiratie pentru a-ti redefini stilul vestimentar trebuie doar sa faci un drum pana in centru. Aici gasesti un amalgam de stiluri de unde poti alege sa iti reinventezi look-ul. 

6. Destinatii culturale

In Bucuresti gasesti muzee, galerii de arta si numeroase alte destinatii culturale dintre cele mai diferite. Iar partea frumoasa este ca acestea sunt cat se poate de sociale. De exemplu, in spatele muzeului Antipa se afla Cafeaneaua Antipa unde te poti bucura de cateva momente placute in compania prietenilor dupa o plimbare extenuanta printre exponate. 

7. Delta ascunsa 

Bucurestiul este singura capitala care are o delta. Primul parc natural din Bucuresti s-a format in fostul lac Vacaresti si se numeste „Parcul Natural Vacaresti". Aici, poti vedea specii rare de animale si pasari. 

8. Centrul Vechi 

Centrul vechi este un loc plin de un farmec aparte si de oameni surprinzatori. De multe ori iti da senzatia ca nu mai esti in Romania si acest lucru se datoreaza numarului mare de straini care se perinda pe strazile sale.

Bucurestiul nu este doar capitala Romaniei, locul unde se produc marile schimbari in tara, ci si o aglomeratie fermecatoare de oameni frumosi animati de dorinta de a trai viata din plin, de a lega prietenii si de a descoperi parti ascunse si misterioase ale acestui oras febril. Ne ofera nenumaret motive pentru care merita sa fie iubit si va fi mereu mai bun decat oricare alt oras din tara.

6
Cum poti sa citesti mai repede si sa retii informa...
Asteptări, frustrări…

Postari Asemanatoare

 

Comentarii 1

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
Dragos Florian Cojocaru pe Vineri, 09 Martie 2018 08:50

La capitolul "iubire de Bucuresti", as face o mentiune referitoare la "destinatii culturale". Cred ca merita subliniat apetitul oamenilor pentru teatru. Nu cred ca am fost la niciun spectacol fara sa vad sala plina.
Insa am ales sa parasesc capitala si sa ma retrag la tara, la poalele Carpatilor. Continui sa vin in Bucuresti, din motive profesionale, dar prefer sa fac 100 km in doua ore, decat sa fac 10 km intr-o ora si ceva.
Un lucru interesant este, de asemenea, ca am reusit sa vad mai multe spectacole decat atunci cand locuiam in Bucuresti. Si ca am putut iesi de mai multe ori in oras.
Plecand din Bucuresti m-am eliberat, m-am reinventat.

0
La capitolul "iubire de Bucuresti", as face o mentiune referitoare la "destinatii culturale". Cred ca merita subliniat apetitul oamenilor pentru teatru. Nu cred ca am fost la niciun spectacol fara sa vad sala plina. Insa am ales sa parasesc capitala si sa ma retrag la tara, la poalele Carpatilor. Continui sa vin in Bucuresti, din motive profesionale, dar prefer sa fac 100 km in doua ore, decat sa fac 10 km intr-o ora si ceva. Un lucru interesant este, de asemenea, ca am reusit sa vad mai multe spectacole decat atunci cand locuiam in Bucuresti. Si ca am putut iesi de mai multe ori in oras. Plecand din Bucuresti m-am eliberat, m-am reinventat.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts