De ce trebuie termoizolata pardoseala? Ce avantaje avem?

Cand este vorba despre casa dumneavoastra, deciziile le luati intotdeauna pe termen lung. Unele lucruri le puteti schimba la doi ani, anual sau ori de cate ori doriti. De exemplu, culoarea si textura zugravelii, draperiile sau canapelele. Alte lucruri nu le puteti schimba dupa bunul plac. Gresia, faianta si parchetul le montati, de obicei, pentru macar 10 ani, desi durata lor de viata este mult mai mare. La fel se intampla si cu termoizolarea pardoselii. Este o lucrare care trebuie bine gandita si efectuata din start, pentru a nu o reface peste cativa ani.

Daca pardoseala nu este termoizolata, pana la 15% din caldura dintr-o casa se pierde prin pardoseala. Prin termoizolare, costurile cu incalzirea scad cu aproximativ 15-20%, iar investitia se amortizeaza in aproximativ 4 ani.

Pentru termoizolarea pardoselii aveti la dispozitie mai multe solutii. Polistirenul extrudat este solutia cea mai eficienta din punct de vedere termic. Totodata este si cel mai usor de montat. Vata minerala (de sticla sau bazaltica) este solutia cea mai ecologica si are, de asemenea, cea mai buna rezistenta la foc. Varianta cea mai ieftina o reprezinta sapa termoizolatoare.

In cazul in care va decideti sa termoizolati cu polistiren extrudat, trebuie sa stiti ca aveti la dispozitie doua variante:
Varianta 1: aplicati stratul de polistiren, apoi turnati placa de beton. In cazul acesta nu mai este nevoie sa turnati sapa, parchetul se poate monta peste beton, cu conditia ca betonul sa fie turnat uniform.
Varianta 2: in cazul in care placa de beton este deja turnata, polistirenul extrudat, gros de 3-5 centimetri, va fi montat peste beton. Apoi spacluiti si armati. Peste turnati o sapa autonivelanta, apoi montati parchetul. Armarea se face cu plasa STM. Daca nu armati, este posibil ca sapa sa se fisureze, iar polistirenul se va lasa.

Indiferent de solutia pe care o alegeti, termoizolarea pardoselii nu este un moft, ci o necesitate.

Locatie (Harta)

Strada Academiei 39-41, București 010013, Romania
Evalueaza articolul:
7
Intretinerea hidroizolatiilor
Recomandari si sfaturi pentru o termoizolare adecv...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care trimite unul
Esti deja inregistrat? Autentifica-te aici
Vizitator
Vineri, 18 August 2017

Imagine Captcha

BLOGGERI RECENTI

Ranada Construct
31 postare(postari)
Econograf.ro
28 postare(postari)
West Rent a Car
15 postare(postari)
Adrian Ulmeanu
14 postare(postari)
Seven Colours
13 postare(postari)
Mihai Tomovici
10 postare(postari)
Ignat Maria Agurita
5 postare(postari)
Plastic Top Activ
5 postare(postari)
Attitude Events
4 postare(postari)
Family Road
4 postare(postari)

CELE MAI VOTATE ARTICOLE

Site4All
30 Iunie 2017
Mă gândesc că este posibil să tot primești oferte „miraculoase", care promit să-ți promoveze afacerea în mediul online.Iar apoi, după ce apelezi la respectivele servicii, să îți fi...
Evalueaza:
27
1608 vizualizari
Adrian Ulmeanu
04 August 2016
Cunoașteți oameni care se plâng mereu că nu au timp și nu au bani?Nu este greu să îi recunoașteți: sunt acei oameni care sunt într-o agitație continuă, mereu în alertă, mereu foart...
Evalueaza:
18
21157 vizualizari
Econograf.ro
07 August 2016
Oricine are nevoie de un website poate face o cautare simpla pe Google si gaseste milioane de rezultate, mai exact 6 milioane de rezultate pe care Google le-a considerat relevante ...
Evalueaza:
17
19917 vizualizari
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).