Cum aducem natura în interior fără ca spațiul să fie aglomerat?

Cum aducem natura în interior fără ca spațiul să fie aglomerat? Licheni decorativi

Tot mai mulți oameni se confruntă cu lipsa spațiului în casă și optează pentru amenajarea acesteia în stil minimalist, cu linii simple și cu accent puternic asupra funcționalității spațiului. Reprezintă un stil în care accentele de culoare lipsesc, predominând mobilierul în nuanțe de alb și gri în combinație cu lemnul.

Nuanțe de alb & gri cu elemente vegetale

Dacă ești un iubitor al stilului minimalist poți aduce un plus de vitalitate și confort spațiului prin elemente vegetale fără a-l aglomera. Decorul în nuanțe de alb și gri este un bun suport pentru plante, pune în evidență verdele acestora, iar casa ta va prinde energia naturii. Nuanțele intense de verde sunt impresionante și conferă casei un confort și o eleganță aparte, care se îmbină perfect și cu elementele din lemn.

Fiindcă pereții casei ocupă suprafața cea mai mare și pe lângă rolul funcțional, contribuie în decorul spațiului oferindu-i personalitate, este necesar să le acordăm o atenție sporită. Astfel, poți accentua pereții cu licheni decorativi sau grădini verticale. Optând pentru un spațiu verde vertical, valorifici zone neutilizate fără ca spațiul să fie aglomerat. Dacă spațiul interior este lipsit de lumina naturală, poți accentua zonele amenajate cu licheni decorativi prin corpuri de iluminat care emană o lumină caldă difuză, astfel încât să fie redată atmosfera unei grădini.

Amenajarea pereților cu licheni decorativi este o metodă foarte rapidă și spectaculoasă de modificare a aspectului interior, spre deosebire de finisajele obișnuite. Procedeul constă în aplicarea lichenilor prin lipire pe o suprafață verticală, fixă sau mobilă. Se poate îmbrăca orice tip de perete, de la cei structurali până la panouri mobile, uși glisante și pereți despărțitori mobili, totul pentru a obține efectul droit.

Texturi variate și elemente vegetale

Dacă fiecare cameră are personalitatea sa cu texturi și forme de design variate, existând, totuși, elemente fluide care dau un întreg, poți opta pentru îmbinarea mai multor nuanțe de verde în aceeași structură de licheni. 

În proiectul Casa O. am redat prin licheni decorativi detaliile rectangulare de pe fațada casei, creând astfel o legătură puternică exterior - interior. Întreg proiectul se găsește pe Igloo. Designul interior al casei a urmărit pasiunile și stilul de viață al beneficiarilor fapt care a condus la elemente cu texturi variate.

Indiferent de stilul amenajării sau de texturile în designul de interior, lichenii decorativi sunt un mod ideal de a aduce natura în interior fără a ocupa spațiul, conferindu-i o eleganță modestă. Folosirea lor în designul de interior este cât se poate de lejeră, deoarece nu necesită întreținere, nu cresc, nu trebuie tunși, nu au nevoie de lumină, nu produc alergii. De asemenea, pot servi ca o soluție de fono izolare.

Pentru utilizarea lichenilor în decorațiuni și finisaje, trec printr-un proces de potențare a culorii lor naturale cu ajutorul unor coloranți nontoxici. Trebuie cunoscut că lichenii, în starea lor naturală, nu au o culoare uniformă, fapt care duce la produse finite ce au nuanțe ușor diferite.Cu cât suprafața drapată cu licheni este mai mare, cu atât efectul este mai spectaculos. Se pot realiza pereți drapați cu licheni într-o singură culoare sau cu orice model prestabilit și pot fi montați atât pe suprafețe orizontale cât și suprafețe verticale, creând un puternic impact vizual.

Fii creativ și oferă-i casei tale un plus de vitalitate și confort!

3
Îți iubești job-ul, dar îți urăști biroul?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts