Cum să aduci la viață un perete alb

Cum să aduci la viață un perete alb

De cele mai multe ori privim pereții doar ca elemente arhitecturale, care ajută la construirea unui spațiu, și mai puțin la conturarea sau chiar crearea unei zone deosebite, plină de viață, ca atracție principală într-o locuință. Și pereții au nevoie de atenție câteodată. Mai mult decât vopsirea lor în nuanțe de alb, gri sau acoperirea cu obiecte de mobilier. Și numai așa ne vor surprinde prin personalitatea lor.

Astăzi, există multe variante de a decora pereții, de a le da personalitate. Una dintre cele mai atractive decorări pentru pereți este amenajarea lor cu licheni naturali, care îi va transforma în atracția principală din întreaga casă. Mai mult, oferă și un spațiu verde într-un mod inedit, fără să aglomereze spațiul deja existent.

Mai jos sunt prezentate câteva exemple de pereți decorați cu licheni naturali, care scot din banal orice încăpere.

Ce trebuie să știi despre decorarea cu licheni naturali

Draparea pereților cu licheni naturali nu este o metodă de finisare tradițională, adică nu poate înlocui finisajele hidro sau ignifuge. Procesul de amenajare a pereților cu licheni naturali constă în aplicarea acestora prin lipire pe o suprafață verticală, fixă sau mobilă. Se pot îmbrăca orice tip de pereți, de la cei structurali până la panouri mobile, uși glisante sau pereți despărțitori. Amenajarea pereților cu licheni naturali este foarte versatilă, așa că dacă ești o fire creativă îți vei putea pune ideile în practică. Cu ajutorul specialiștilor de la Arta Grădinilor.

Dacă te gândești că în spatele lichenilor naturali montați pe un perete se pot afla insecte sau că adună tot praful, este momentul să te relaxezi. Lichenii naturali nu atrag insectele și nu găzduiesc niciun fel de organisme cu potențial dăunător. Mai mult, lichenii naturali nu produc alergeni sau substanțe iritante și nu acumulează praful. Astfel, dacă te-ai gândit să decorezi pereții din camera copilului cu licheni naturali este o soluție potrivită, care nu pune în pericol sănătatea copilului.

Un mare avantaj pentru persoanele foarte ocupate, care călătoresc mult și nu au timp să îngrijească plantele este faptul că lichenii naturali nu au nevoie de îngrijire. Iar timpul tău liber poate fi valorificat prin lecturarea cărții preferate lângă peretele decorat cu licheni naturali.

Un aspect interesant despre lichenii naturali...

Dacă umiditatea este sub nivelul normal aceștia își schimbă aspectul, se usucă și devin casanți. Iar dacă nivelul de umiditatea este în limite normale, ei au o textură deosebită, sunt pufoși la atingere.

Lichenii naturali au o durată de viață de circa 15 ani, timp în care te poți bucura de atmosfera pe care o creează. Aceștia conferă spațiului vitalitate și relaxare, transformă radical aspectul întregii locuințe, devenind un loc mai verde, mai creativ și mai energic.

Nuanțe, forme și texturi

Lichenii naturali pot avea nuanțe diferite, de la culori pastelate la cele puternice. În funcție de cromatica locuinței poți adapta decorarea pereților cu licheni naturali. Trebuie să știi că pentru utilizarea lichenilor naturali în decorațiuni și finisaje, aceștia trec printr-un proces de potențare a culorii lor naturale, ajutorul unor coloranți alimentari.

Cu lichenii naturali poți decora orice spațiu, fie livingul, dormitorul, baia, bucătăria sau chiar camera copilului. 

​Ce zici? Ai încerca decorarea pereților cu licheni naturali?

Pentru mai multă inspirație vizitați www.artagradinilor.ro. Te vom  ajuta să integrezi natura în interior în cel mai creativ mod.

Sursa foto - Pinterest

3
Creativitatea ca mod de viață. 10 idei spectaculoa...
Încă un motiv să iubești lichenii naturali - versa...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts