Încă un motiv să iubești lichenii naturali - versatilitatea lor

versatilitatea lichenilor naturali

Adesea vrem să schimbăm aspectul interiorului fără prea mult efort și cât mai repede, dar în același timp rezultatul să ofere senzația unui loc nou. Cel mai creativ și mai simplu mod de a reîmprospăta designul unui interior sunt plantele, mai ales dacă ești un iubitor al naturii. Odată cu accentuarea tendinței a designului biophilic, aducerea naturii în interior a primit cele mai inovatoare și diverse forme, astfel încât să se integreze în orice spațiu și cu stilul oricărui design de interior.

Cel mai frecvent mod de a aduce natura în interior fără ca spațiul să fie aglomerat este decorarea cu licheni naturali. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le au și faptul că nu necesită întreținere, lichenii naturali sunt și foarte versatili.

​Descoperă cele mai creative idei despre cum pot fi folosiți lichenii naturali în designul de interior, și nu numai:

1. Livingul

Livingul este nucleu locuinței, locul unde întreaga familie se reunește și petrece cel mai mult timp desfășurând diferite activități, dar și al socializării, pentru că tot aici sunt primiți prietenii și se organizează micile petreceri în familie. Acesta este spațiul pe care vrei să îl revitalizezi cel mai des, dar care trebuie să fie cât mai aerisit și spațios. Pentru a-i reda energia și vitalitatea decorează pereții livingului cu licheni naturali, astfel aduci natura în interior, iar spațiul rămâne aerisit.

2. Holul și scările

De multe ori holul este cel mai ignorat spațiu dintr-o locuintă fiind, de multe ori, foarte îngust și tratat doar ca spațiu de trecere dintr-o încăpere în alta, deși aceasta este primul care te întâmpină și dezvăluie personalitatea ta. Designul acestuia trebuie să fie cât mai practic, dar dacă spațiul îți permite poți da frâu liber creativității. Îmbrăcarea cu licheni a holului sau a peretelui de lângă scările care duc la etaj sau mansardă este o soluție creativă de a schimba aspectul locuinței. 

3. Dormitorul

Dormitorul este locul unde relaxarea devine cea mai prezentă, iar amenajarea acestuia trebuie să ajute în acest sens. Peretele decorat cu licheni naturali contribuie la crearea unei stări de relaxare, iar nuanța de verde vitalizează spațiul.

4. Camera copiilor

Versatilitatea lichenilor naturali oferă posibilitatea de a realiza diferite forme, texturi, iar acest lucru este o sursă excelentă de a crea din licheni personajele preferate din desenele animate sau pasiunile copilului. Lichenii naturali nu produc alergeni și nu acumulează praful, nu necesită niciun fel de îngrijire, astfel că cel mic se poate bucura de aspectul estetic pe care îl oferă camerei lui.

5. Bucătăria

În bucătărie sunt foarte multe ustensile și obiecte, corpuri de mobilier pentru depozitarea lor, iar spațiul devine neîncăpător. Revitalizarea acestuia presupune achiziționarea altor ustensile ce pot fi folosite și ca obiecte pentru decor, dar aspectul nu mereu se va îmbunătății vizibil. Astfel, lichenii naturali schimbă întregul aspect al bucătăriei, înlocuind și lipsa plantelor. 

6. Baia

Mulți vedem baia doar ca pe o încăpere cu rol funcțional, și mai puțin estetic. Baia este, adesea, ultima pe listă care ar putea avea nevoie de împrospătare, deși este destinată relaxării, pe lângă activitățile zilnice. Designul acesteia trebuie să îmbine perfect cele două roluri ale încăperii, iar accentele cu licheni naturali sau îmbrăcarea unui perete conferă senzația de relaxare puternică, simțindu-te în mijlocul naturii.

7. Obiecte pentru decor

Din licheni naturali se pot crea diverse obiecte pentru decor cum ar fi ceas, tablouri, îmbrăcarea corpurilor de iluminat în licheni naturali și multe alte obiecte în funcție de creativitate.

8. Birou

S-au realizat multe studii în care s-a demonstrat că plantele la birou ne fac mai creativi în găsirea soluțiilor alternative și mai productivi pentru că sporesc nivelul atenției. Decorarea pereților cu licheni naturali la birou este o metodă creativă de a aduce natura în interior fără ca spațiul să fie aglomerat și fără costuri de mentenanță, pentru că lichenii nu au nevoie de întreținere.

9. Restaurant, cafenea, bistro, retail

Designul în spațiile horeca influențează decizia de cumpărare a consumatorului, cu atât mai mult cu cât aceștia vor să trăiască o experiență completă, de la zona culinară la design. Lichenii decorativi folosiți în amenajarea spațiilor horeca contribuie la proiectarea percepției de prospețime asupra produselor/preparatelor, iar astfel clienții pot anticipa ceea ce vor servi sau ce tip de produse vor găsi.

10. Yoga Studio, Pilates Studio, Salon înfrumusețare

Când este interacțiune cu consumatorul final, atenția la designul de interior a devenit esențială, pentru că oamenii sunt sensibili la experiențele multisenzoriale pe care le poate oferi acesta, iar starea pe care o transmite un design contribuie la succesul locației. Integrarea lichenilor naturali în designul de interior poate fi parte din conceptul locației axat pe elemente naturale sau contribuie la crearea unui aspect vizual puternic.

11. Candy Bar

Un candy bar decorat cu licheni naturali, cu siguranță, va fi elementul central al fiecărei petreceri. Lichenii naturali transmit indirect mesajul despre produse, ingredientele folosite, iar dacă accentul este focusat pe natural, artizanal, sănătos – decorarea cu licheni naturali este un plus.

12. Graffiti

Orașele sunt aduse la viață și încărcate cu energie prin arta vizuală urbană realizată în spațiile publice pentru a putea fi admirate fără limite. Graffiti realizat din licheni naturali s-a dezvoltat recent, dar aduce un impact puternic fiecărui loc urban devenind o atracție turistică. 

13. Logo Companie

Pentru fiecare companie comunicarea activității într-un mod cât mai creativ este esențială, iar realizarea logo-ului din licheni naturali este o formă de a ieși în evidență.

14. Evenimente

Indiferent că este un eveniment privat, corporate sau o activare de brand, panourile din licheni naturali creează prima impresie pentru că este primul obiect pe lângă care trec invitații, și adesea, este o formă de comunicare a brandului companiei sau a tematicii evenimentului.

Versatilitatea lichenilor naturali te ajută să redai o atmosferă vitalizantă și energică locuinței, evenimentelor tale, biroului într-un mod creativ și foarte simplu, pentru că lichenii decorativi nu au nevoie de întreținere.

Intră pe www.artagradinilor.ro pentru inspirație și integrează natura în activitățile tale!

2
Cum să aduci la viață un perete alb
Studiu de caz: Acoperiș Verde Lidl România

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts