Cum schimbăm aspectul locuinței fără renovare?

Ghivece plante ornamentale

Vrei să dai un alt aspect casei tale, dar totuși nu vrei să renovezi? Te sperie doar gândul că va dura foarte mult timp și va solicita un buget foarte mare? Ești și un novice în această aventură? Dacă ai amintiri neplăcute cu renovarea este bine să știi că acum poți schimba aspectul locuinței mult mai simplu, mai rapid și chiar mai distractiv.

Detaliile dintr-o locuință creează întregul design de interior și necesită o atenție sporită, astfel micile schimbări în spațiul actual pot să-l transforme într-unul nou. Cel mai neglijat detaliu ce are un puternic impact estetic este vasul plantelor ornamentale, ghiveciul.

Ghivecele plantelor ornamentale sau vazele pentru flori sunt detaliile care contează și dau personalitate casei tale, iar alegerea sau schimbarea potrivită a lor pot aduce un efect incredibil locuinței. Acestea au un rol important în estetica oricărui spațiu, fiindcă oferă o atmosferă plină de viață.

Astăzi, există o diversitate spectaculoasă de ghivece pentru plante, în diferite dimensiuni și din multe materiale, care pot fi atât din ceramică, porțelan, materiale plastice, mozaic, lemn, piatră, sticlă, cât și din obiecte vechi reconstituite, pentru a putea fi introduse în orice concept de design interior. Din punct de vedere cromatic, există o paletă extinsă de nunațe și modele pentru orice locuință. Dacă te gândești că poți greși în alegerea ghiveciului care să fie potrivit stilului casei tale sau nu știi de unde să începi pentru că îți plac mai multe forme, texturi și culori, este esențial să stabilești stilul pieselor mari de mobilier și stilul finisajelor, nunațelor predominante, iar astfel îți va fi mult mai ușor în alegerea unor vase pentru plantele ornamentale care să schimbe estetica locuinței. Vasele plantelor, ghivecele, trebuie să fie în armonie și cu dimensiunea, cromatica plantei respective, astfel încât acestea să se dezvolte în voie și să fie puse în evidență. 

În funcție de principalele stiluri ale designului de interior, îți recomandăm forme, texturi și nuanțe pentru vasele plantelor, astfel încât impactul să fie garantat:

Stilul scandinav - sau designul țărilor nordice este definit prin simplitate, funcționalitate, spațialitate, predomină albul și griul, accente de culori pastelate, elementele naturale, precum lemn, piatră, plante. Interioarele sunt luminoase, mobilierul are linii simple, geometrice, cu accent pe funcționalitate, paleta cromatică bazată pe neutre, plăcute privirii și care nu se demodează niciodată. Stilul scandinav incorporează foarte bine elementele vegetale, pentru că dau vitalitate locuinței. Pentru a păstra accentul pe funcționalitate, ghivecele pot fi suspendate sau amplasate pe mobilă. Acestea pot avea forme geometrice, cu o textură bine definită, din lemn, piatră, ceramică sau chiar metal.

Stilul industrial - impresia pe care o oferă acest stil este de „aspect incomplet, neterminat", cu pereții neșlefuiți, care își expun vizibil imperfecțiunile, elementele pentru decor sunt din piatră nefinisată, aluminiu, bronz, structuri metalice. Acesta este un stil predominant masculin, rece, datorită elementelor reprezentative, dar poate fi însuflețit prin jocuri de culori calde, țesături și accesorii potrivite, accente de plante ornamentale, devenind un mediu primitor, comod și ieșit din tipare. Plantele ornamentale îndulcesc acest stil, dându-i energie și vitalitate. Materialul vasului poate fi lemn neșlefuit sau neprelucrat, beton, cărămidă cu aspect vechi sau o textură metalică.

Stilul rustic-modern - presupune apropierea de natură, folosind elemente în starea lor naturală, cum ar fi lemnul, bumbacul, ceramica în combinație cu elementele moderne ca inoxul, plasticul, care creează un farmec aparte, primitor și modern. Elementele arhitecturale, piesele de mobilier se remarcă prin detalii cu motive rustice-tradiționale, broderii rustice, vase din ceramică, corpuri de iluminat cu abajururi din textil și felinar din sticlă. Elementele vegetale joacă un rol important, plantele ornamentale fiind accesoriu fiecărui lor. Vasul plantelor ormanetale poate fi din lemn natur (cât mai puțin prelucrat), acoperite cu elemente textile sau din ceramică.

Stilul shabby chic - este stilul rustic englezesc, care se definește printr-o dezordine ordonată, în sensul că sunt alăturate obiecte diferite, dar care împreună conferă locuinței o atmosferă romantică și boemă. Nunațele predominante în acest stil, care nu ar trebui să lipsească, sunt cele pastelate, precum cele de bleu, roz, verde deschis și alb, care se găsesc atât în mobilier, cât și textile, pereții locuinței. Pe tapițeria mobilierului sau desenul tapetului sunt motive florale, ceea ce arată că plantele ornamentale se integrează perfect în acest stil. Vasul pentru flori poate fi din porțelan, sticlă sau chiar din lemn.

Stilul provence - este un stil rustic franțuzesc, confortabil, amenajările fiind în culori calde, cu accente de lavandă. Elementele centrale ale acestui stil sunt mobilierul vechi, cu finisaje care nu trebuie să fie perfecte. Culoarea mobilierul este, în general, albă sau culoarea lemnului brut, uzat. Tapițeria mobilierlui sau desenele tapetului au schițate diverse motive, printre care și plante. Plantele ornamentale își găsesc locul aparte în stilul provence, iar vasul acestora trebuie să fie din lemn, ceramică sau piatră.

Stilul ecletic - este un stil sofisticat, artistic și complex. Acest stil se definește prin faptul că alege din diverse stiluri acele elemente care sunt considerate reprezentative, preferate, dar care împreună conferă o atmosferă bine închegată. Plantele ornamentale aduc locuinței o legătură cu natura, iar vasul acestora poate fi foarte versatil, precum metal cu lemn şi plastic cu porţelan.

Stilul nautic - acest stil lasă impresia că oceanul sau marea sunt mereu aproape. Elementele predominante sunt navele, ancorele, creaturile marine, frânghiile de iută, țesăturile naturale precum in, cânepă. Accentul principal de culoare este albastrul, însoțit de alb, nude. Plantele ornamentale nu lipsesc din acest cadru, ele generând o atmosferă relaxantă. Materialul din care este realizat vasul plantelor poate fi sticlă, lemn sau din materiale moderne, precum cel sintetic în culorile reprezentative stilului nautic.

Vasul plantelor ornamentale, ghiveciul, este un detaliu mult mai imprortant decât credem și decât îi acordăm atenție. Acesta poate schimba cu totul aspectul locuinței într-un timp scurt și cu buget redus. Acordă-i mai multă importanță de acum înainte!

Aceste ghivece se găsesc în magazinul online Arta Grădinilor, ce poate fi accesat aici - www.artagradinilor.ro

3
Când Arta și Natura se întâlnesc
Impactul pereților vegetali din restaurante asupra...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts