Creativitatea ca mod de viață. 10 idei spectaculoase

Landscape Arhitects - Arta Grădinilor

De cele mai multe ori asociem creativitatea doar cu industriile creative. Însă, a fi creativ înseamnă a redefini o problemă, a privi lucrurile dintr-o altă perspectivă, abilitatea de a face conexiuni între aspecte aparent opuse, a genera soluții noi. Mai exact, creativitatea poate fi definită prin sintagma - "creativity is a branding problem". Creativitatea este procesul prin care o idee nouă devine realitate, o idee care poate fi aplicată, iar acest proces implică multă pasiune și determinare.

Dacă ne gândim la Walt Disney sau Steve Jobs, creativitatea a fost cea care generat succesul acestora prin realizarea unor noi procese de lucru pornind de la observarea atentă a problemelor sau a unor produse inovatoare realizate prin îmbinarea unor elemente clasice. Creativitatea nu este despre a aștepta ideea revoluționară sau despre a fi artist sau vizionar. Oricine poate fi creativ. Este accesibilă tuturor. Creativitatea este un stil de viață, strâns legată de curiozitate și curaj. 

Creativitatea sustenabilă

Mai mult de atât, creativitatea vine din lucrurile mărunte, din atenția la detaliu, din dorința arzătoare de a rezolva o problemă și de a fi diferit. Chiar și când ne gândim la spațiul de locuit, vrem ca acesta să fie diferit, să ne inspire să gândim într-un mod creativ.

A transforma interiorul sau exteriorul locuinței poate fi dificil, mai ales dacă nu avem experiență, însă decorarea acestora într-un mod inteligent poate schimba radical aspectul, dând impresia unui spațiu nou. Elementele care sunt mai versatile și creative, care se adaptează fiecărui design de interior sunt cele vegetale.

Plantele pot lua forma unor grădini verticale care se montează atât în interiorul locuinței, cât și în exterior creând un impact puternic. Cum fiecare are stilul propriu de a-și exprima creativitatea, de a o lăsa ca propria semnătură în locul unde merge, arhitecții peisagiști se exprimă prin decorarea clădirilor cu grădini verticale. Texturi variate, nuanțe multiple și diverse specii de plante îmbracă clădirile din marile metropole ale lumii pentru un aspect estetic îmbunătățit, dar și pentrul rolul funcțional pe care îl au acestea, precum - ajută la crearea unei biodiversități în mediul urban, contribuie la reducerea cantității de carbon din aer și sunt capabile să rețină 70% din precipitații. Grădinile verticale ajung să fie adevărate opere de artă, devenind atracții principale pentru turiști. 

Tendința este de a fi integrate și în designul de interior, acasă, la birou sau în restaurant. Într-un spațiu interior acestea ajută la purificarea aerului obsorbind mirosurile neplăcute, pot fi folosite ca agent fono-izolator, au o contribuție majoră în ceea ce privește crearea spațiilor relaxante și creative. Tot mai multe companii aleg să-și decoreze biourile cu aceste grădini verticale pentru că pot integra un spațiu verde într-un mod creativ, fără să ocupe spațiul deja existent. Mai mult, fiecare companie are personalitatea ei, iar cu ajutorul grădinilor verticale își pot exprima diferit mediul de lucru, transformând metri pătrați într-o oază de verdeață.


Locuri unde creativitatea a transformat marile orașe

1. ​Pădurea suspendată - compexul Luizhou, China

2. Grădina în miniatură, Paris

3. Shanghaiul vizionar

4. Parcul vertical Bac Ninh, Vietnam

5. Turnul urban, Istanbul

Creativitatea poate îmbrăca multe forme. Creativitatea sustenabilă, ce are un impact major, schimbă orașe, implicit stiluri de viață. Ne face mai responsabili, mai atenți față de ceea ce este în jurul nostru, ne îndeamnă să vedem cu alți ochi frumusețea chiar și acolo unde nu este. Arhitectura peisageră ne învață să ne lăsăm frâu liber creativității. 

Tu când ai acționat ultima dată creativ?

Pentru mai multă inspirație intră pe www.artagradinilor.ro și descoperă următorul nivel al creativității. Noi promitem că te ajutăm!

2
Cum să aduci la viață un perete alb

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts