Atunci când ți-ai greșit meseria

Atunci când ți-ai greșit meseria

Fix acum 3 săptămâni proclamam faptul că mi-am găsit vocația și că n-aș schimba-o pentru nimic în lume.

Nu mă dezic. Chiar dacă gurile rele vor insinua asta, mai ales pe căi non-formale, forumiste, whatsapiste, și altele.

Bear with me.

Știți profilul de personalitate DISC? E un inventar super-light de personalitate care prezintă anumite tendințe temperamentale în funcție de reacțiile frecvente în diverse situații. Ajută pentru conducerea echipelor și înțelegerea mai bună a ceea ce îi enervează pe cei din jur... la noi.

Eu sunt un I (influent) din acela din dicționarele de specialitate: reușesc fantasticul record de a programa 3 întâlniri în același timp, câteodată în locuri diferite, dacă am de predat un dosar de acreditare, calculez timpul în câte cafele bem cu gașca până terminăm, dacă mă suni după cea mai proastă zi de muncă ever să ieșim în oraș, răspund: Desigur, cine mai vine? Mai exact, pot fi o prezență plăcută pentru că îmi place viața, sau te pot enerva pentru că îmi lipsește uneori organizarea. Depinde ce literă te reprezintă.

În fine... , o sabie cu două tăișuri a acestei trăsătură de personalitate este nevoia acută de a fi plăcut de oamenii din jur.

De ce cu două tăișuri? Pentru că e un lucru bun atunci când eviți conflicte și ești împăciuitor, pozitiv și agreabil. Dar este tare frustrant atunci când ce este necesar de făcut nu este pe placul tuturor.

Astfel că, șocului meu zilnic în fața situațiilor când NU poți fi pe placul tuturor, îi este leac următorul gând:

Nu toată lumea te place, nu ești un borcan de Nutella.

Popular și puțin comic, acest citat este foarte important pentru zvâcul de care ai nevoie atunci când ai cântărit opțiuni, ai analizat fapte, ai supus totul viziunii și totuși nu toată lumea este entuziastă.

Deci, dacă vrei să fii pe placul tuturor în calitate de lider, ți-ai greșit meseria! Dacă vrei însă să-i ajuți oamenii din jurul tău să iasă din zona de confort și ți-ai asumat rolul de lider, amintește-ți de borcanul de Nutella.

P.S. Lipsa de entuziasm a echipei în fața unor decizii nu este egală cu lipsa implicării sau ineficiența. Mai bine zis, e ca și cum ai alege să mânănci un măr, în loc de ciocolată, pentru că e mai sănătos.

1
"Fără o viziune, poporul piere... " (episodul 2)
Dă mai departe!

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts