Ce joburi ai "îndurat" până în prezent?

Ce joburi ai „îndurat” până în prezent?

Fară muncă, talentul nu este altceva decât un prost obicei.

G. Brassens

Vă mai aduceţi aminte când copilăria voastră era persecutată de întrebarea: Tu ce vrei să te faci când ajungi mare? Măi, ţin minte că era atât de enervant să repeţi over and over acelaşi răspuns pentru fiecare. Şi probabil din acest motiv, am ajuns în cele din urmă să străbat "căile necunoscute" a câtorva joburi pe care sincer, nu ştiu dacă le-aş mai avea în vizor. Alegerea unei cariere nu este deloc uşoară. Drumul până la "celebritate", faimă şi "căruţa cu bani" este pavat cu obstacole şi o căruţă de nervi.

Acum câteva zile mă pocni melancolia. Nu ştiu cum se face, dar atunci când sunt în concediu îmi umblă mintea razna. Mă rog, mintea-mi umbla razna cam în fiecare zi... mai visează omul din când în când. Dar să lăsăm tripla mea personalitate să-şi vadă de treaba ei, nu? Aşadar, mă pocni melancolia când îmi făceam o mică "inspecţie" prin viaţă. Ce-a fost, cum a fost, ce-aş fi putut face şi alte bălării de genul. Vouă nu vi se întâmplă?

Pornind de la "întrebarea din copilărie" am făcut o mică listă cu joburile îndurate de-alungul anilor. Am inclus în lista şi "carierele de sezon", că doar şi "ele mi-au adus o buca' de pâine". Deci începând din 92′ până în prezent m-au "marcat" şi chinuit următoarele joburi: ajutor de ospătar (Satul de Vacanţă casuţele Arad şi Ana Lugojana), cameristă (Costineşti), vânzătoare îngheţată (Venus şi/sau Costineşti depinde cum voia nea patronul). Apoi a urmat cariera minunată de vânzător gestionar, ajutor cofetar, patiser, bucătar (Italia), infirmieră (pe chirurgie, ginecologie and finally sănătate mintală).

Munca este grea, atunci când viaţa este lipsită de un scop. Când trăieşti pentru a realiza ceva mai măreţ decât propriul orgoliu, munca grea devine o plăcere nebănuită

Steve Pavlina

Cam multe, nu? Nu ştiu de ce le-am acceptat, cert este că la acel moment de "răscruce" erau ca pâinea caldă. Am avut multe de învăţat de la fiecare, iar de la altele am rămas cu amintiri amare. Nu mi-a fost ruşine cu "munca de jos" şi dacă ar fi să întorc timpul... probabil aş face la fel. 

Voi ce joburi aţi "îndurat" până în prezent, dragii mei?

7
Şi dacă dragoste nu e…
Recenzie - Regina nimănui, Venora Bennett

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts