Focus

Focus

"Acolo unde iti este focusul iti este si energia" imi spunea la un moment dat un trainer de dezvoltare personala. Auzi multe lucruri care ti se par faine pe moment dar dupa ce pleci de la curs le pui in aplicare sau nu. Ieri discutam cu sotul meu si intr-o criza de frustrare (toti avem din astea 🙂) am scos la iveala toate fricile si frustrarile pe care le-am acumulat de o perioada in coace. La randul sau, sotul meu, mi-a spus si el ce gandea. Atunci am avut un sentiment de … tristete la ce spune el. E greu sa auzi ca ceea ce faci este, poate, pe alta directie decat pe care vrei sa mergi, sa auzi ca incepi sa te abati de la drum. 

Azi dimineata stateam in pat si reflectam la ce am discutat cu o seara inainte si mi-a venit in minte intrebarea pe care au auzit-o multi la mine la cursuri "Care iti este scopul?" Atunci mi-am dat seama ca am nevoie din cand in cand sa ma opresc si sa ma gandesc "Care imi este scopul?", scopul adevarat. 

  • Cum pot face ca acest scop sa fie atins? 
  • Care sunt resursele de care am nevoie ca sa il ating? 
  • Cum ajung sa am resursele de care am nevoie? 
  • Care imi sunt piedicile? Ce ma defocuseaza? 

In absolut tot ce facem avem un scop. Unii ii spun tel, altii obiectiv, eu zic ca nu conteaza care este cuvantul folosit. Conteaza ce iti doresti tu sa obtii dintr-o situatie, relatie, actiune. Da!!! Orice actiune pe care o facem are un scop, chiar daca e sa te faca sa te simti bine sau in siguranta. Suna rau pentru unii, care vor sa creada ca o fac pentru ceilalti, dar si actele de caritate au ca scop sa te faca sa te simti, tu ca individ, intr-un anume fel. 

Nimeni, nici o fiinta vie, nu face ceva daca nu ii "iese" ceva din asta. Deci, sa revin! Puneti intrebarea : "Care imi este scopul" si mergi clar spre acel scop. Un alt trainer spunea la un moment dat ca pe drum exista multe situatii/proiecte care te vor tenta dar tu intreaba-te daca acea actiune te duce la scopul tau. Daca da, atunci fa ceva in acest sens, daca doar te indeparteaza, atunci vezi ce te poate aduce mai aproape de scopul tau! 

Tine Focusul de partea ta si fa-l sa lucreze pentru tine! 

Cu mult drag, 

Antonina. 

2
Relatia intre frati
"Eu te-am facut... eu te iubesc"

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts