Lanţul "nu pot"

Lanţul "nu pot"

​De câte ori pe zi în mintea ta răsună limita lui "nu pot" ?

De cele mai multe ori aceste cuvinte sunt finalul unor vise care, pentru scurt timp, ţi-au hrănit mintea, trupul şi spiritul cu forţă şi încredere. Te-ai bucurat şi te-ai văzut acolo: ceea ce făceai "bun" devenea "excelent", aveai satisfacţia unui loc de muncă profitabil, oamenii din jurul tău te apreciau, vedeai cu claritate încotro te îndrepţi, aveai timp de relaxare etc.

Apoi, brusc, ţi-ai adus aminte de durerosul "nu pot" şi armonia dintre minte, trup şi spirit s-a spulberat, lăsând în urmă ţăndările omului care puteai să fii.

Când elefanții sunt mici, pentru a fi dresaţi să se învârtă în cerc sunt legaţi de gât cu un lanț gros care are celălalt capăt fixat de un pilon. Elefantul, după încercări repetate, constată că nu poate scăpa, în schimb, se poate învârti în cerc fără să se forțeze. De-a lungul timpului, pe parcursul dresajului, lanțul gros este înlocuit treptat cu unul mai subțire, apoi cu o funie, cu o sfoară subțire şi mai apoi cu "nimic". Elefantul, cu toate că a crescut şi a devenit mai puternic, se învârte acum în cerc fără să mai fie nevoie de ceva care să-l țină cu forța.

Ca şi elefanţii, de mici suntem educaţi în general să ne învârtim în cerc, sforile ce ni se atârnă de gât fiind convingerile limitative care ni se insuflă: "du-te la şcoală, ia note de zece şi vei reuşi să te angajezi într-un loc bun de muncă", "chiar dacă ai argumente, lasă de la tine, nu te certa cu cei din jurul tău", "nu mai visa la cai verzi pe pereţi, fă ceea ce îţi spun că ştiu eu mai bine" etc. Cu timpul, toate aceste "poveţe", venite de cele mai multe ori de la oameni în care ai încredere (părinţi, dascăli, prieteni), se adună toate în universalul "nu pot".

Ce-ar fi dacă totuşi POŢI?

Îndemnul meu pentru tine este "Fii tu însuţi!". Lasă visele să te îndrume şi acţionează cu perseverenţă să ţi le îndeplineşti. Contactează-mă şi scapă de lanţul neputinţei de a fi adevăratul "tu"!

10
Transfuzia
"Nu am timp" și "Nu am bani"

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/