"Nu am timp" și "Nu am bani"

"Nu am timp" și "Nu am bani"

Cunoașteți oameni care se plâng mereu că nu au timp și nu au bani?

Nu este greu să îi recunoașteți: sunt acei oameni care sunt într-o agitație continuă, mereu în alertă, mereu foarte ocupați și mereu calculându-și câte datorii mai au de plătit.

Pentru ei viața este doar o luptă crâncenă și, la final de zi, vlăguiți de energie, abia reușesc să mai schițeze un zâmbet pentru că au supraviețuit încă unei zile.

Însă această agitație se aseamănă mai degrabă cu cea a unui hamster dintr-o colivie: cu cât aleargă mai repede pe roată cu atât roata se învârte și mai tare și îl forțează să alerge mai repede pentru ca să țină ritmul.

Acești oameni nu își iau timp să se uite în interiorul lor, să își observe emoțiile și gândurile predominante care îi țin pe loc. De cele mai multe ori, aceștia evită cu îndârjire să își acorde timp pentru a reflecta, de teama durerii că vor observa "gunoiul" care s-a tot adunat din situațiile interioare nerezolvate. O amânare care aduce cu sine perpetuarea lipsei de claritate mentală și sufletească pentru a depăși provocările ce apar în viață.

Fără claritate e ca și când am fi într-o călătorie pe mare, spre o destinație necunoscută, pe timp de furtună și fără nici un instrument cu care să ne ghidăm.

Starea de claritate este o condiției sine-qua-non pentru a ne seta corect obiectivele în viață și pentru a identifica resursele necesare cu care să ni le atingem.

Cum dobândești această claritate?

1. Evită să mai fii atras de dramatismul exterior

Între a te informa și a te "hrăni" cu știri este o mare diferență: una este să te conectezi în mod sănătos la realitatea din jurul tău și alta este să fii la curent cu toate detaliile picante despre viața nu știu cărei vedete.

Totodată, evită ca, atunci când asculți pe cineva care expune o situație neplăcută să iei asupra ta emoțiile negative răspândite de către acea persoană.

2. Fixează-ți un timp numai pentru tine

Un proverb asiatic spune că "dacă nu ai timp meditează iar dacă în continuare nu ai timp meditează încă o dată!".

Fie că îți acorzi doar 10 minute pe zi sau mai mult ore, fie că îți stabilești acest timp dimineața sau seara, fii consecvent și stabilește-ți un timp numai pentru tine. În acest timp vei alege să faci o activitate prin care să te "retragi" din tumultul care te înconjoară de obicei și care să îți permită să te „uiți" înăuntrul tău: să meditezi, să te rogi, să asculți muzică, să pictezi, să faci mișcare etc.

3. Scapă de "gunoi"!

Toate gândurile și emoțiile negative nu fac altceva decât să te țină la un nivel energetic coborât.

Seara, înainte de culcare, închide fiecare situație apărută peste zi. Trecutul oricum nu îl mai poți schimba, așa că ce rost mai are să rulezi, în minte, la nesfârșit, filmul situațiilor neplăcute?

Ce-ar fi dacă ai "descărca" din minte situația neplăcută scriind, cât mai în detaliu, toate aspectele pe care ți le amintești? Și, pentru a completa procesul, la final, pune-ți întrebări de genul "Ce pot învăța din această situație?" și "Care este beneficiul imediat și/sau de durată din această situație?".

4. Limpezește-ți mintea!

Dimineața, scrie-ți cum dorești să fie ziua ce va urma. Conform legilor universale ale atracției, ceea ce avem convingerea cu tărie că se va întâmpla, se va petrece așa cum dorim.

Tot dimineața, este de preferat să ne scriem obiectivele, funcție de viitorul pe care ni-l dorim: "sunt un om prosper", "sunt un partener de viață bun", "sunt un bun părinte", "sunt un profesionist respectat" etc.

După cum știi, faptul că vei scrie aceste lucruri nu te va transforma imediat în ceea ce îți dorești, însă va aduce în prim plan dorințele tale. Astfel, îți vei seta mintea asupra lucrurilor pe care le dorești în viața ta și nu te vei mai gândi la acelea pe care vrei să le eviți.

5. Stabilește-ți și urmează obiceiuri "bune"

Ți s-a întâmplat ca, după ce ai văzut un film, ori după o discuție cu cineva sau după un curs, să simți o motivație mult mai mare pentru a fi mai bun decât ești acum? Iar după o perioadă scurtă de timp să revii la starea de semi-apatie pe care o aveai la început ("Era doar un vis! Alții pot face asta, eu nu am timp/energie/bani pentru asta!")?

Motivația produce doar o creștere temporară a energiei, însă o schimbare profundă se petrece doar dacă faci ăn mod constant anumite acțiuni. Dezvoltarea personală nu este un eveniment ci este un proces permanent!

Obiceiurile pe care le adopți sunt cele care te "țin" pe drumul schimbării pe care o dorești. De exemplu, vrei prosperitate? Stabilește-ți care sunt obiceiurile periodice pe care trebuie să le întreprinzi pentru a atinge acest obiectiv.

6. Mergi pe drum cu încredere!

Respectă cei 5 pași anterior prezentați și observă cum lucrurile bune încep să apară, în mod constant, în viața ta.

Hrănește-te cu gândurile și emoțiile pozitive pe care le vei avea atunci când vei vedea roadele eforturilor tale.

Fii încrezător că mergi pe drumul tău și claritatea aceasta îți va da putere să treci peste provocările care apar în viața ta.

Începând din momentul în care vei aplica metoda de mai sus, vei ști 100% că "nu am timp" și "nu am bani" sunt doar niște scuze spuse de oameni care nu au claritare și nu aplică ceea ce tu faci deja!

Sunt Adrian Ulmeanu, consilier pentru dezvoltare personală și misiunea mea este să susțin oamenii care doresc să aibă o viața mai bună. Fac asta atât prin sesiuni de dezvoltare personală, cât și prin cursurile pe care le concep într-o gamă largă de tematici printre care: sporirea încrederii în sine, identificarea valorilor personale și a convingerilor limitative, stabilirea obiectivelor personale și a obiceiurilor de susținere și îmbunătățirea comportamentului financiar.

Când dorești detalii despre cum pot să te susțin pe tine, scrie-mi pe adresa adrian[at]consilierultau.eu.

Te aștept cu drag!

20
Lanţul "nu pot"

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts