Nu mai pierde timpul!

nu-mai-pierde-timpul

Au trecut deja mai mult de două luni din acest an și parcă mâine te trezești că faci un nou bilanț și îți promiți solemn:

"La anul o să fac mai multe. O să fac tot ce visez!".

Din păcate s-ar putea să rămâi și anul ăsta la stadiul de vise/ visuri. Statistic vorbind, ai 99% șanse să faci tot ce ai făcut și anul trecut sau poate un pic mai bine. Știu și eu, și știi și tu, că sunt trei categorii de oamenii:

Victimele: cei care s-au resemnat cu "ce le dă viața" și nu fac nimic pentru a obține mai mult. Acești oameni nu își asuma responsabilitatea pentru propriul destin, se consideră niște victime, s-au resemnat, așa că nici măcar nu mai visează;

Visătorii: cei care știu că pot mai mult, își fac planurile, își scriu obiective mărețe, se laudă în stânga și în dreapta cu câte vor face ei, dar la sfârșit de an nu se pot lăuda cu prea multe deoarece își pierd entuziasmul și energia repede, așa că amână de pe o zi pe alta ce au de făcut. Acești oameni sunt absolut convinși că într-o zi vor reuși, dar nu au curajul să decidă că acea zi este azi.

Vânătorii: sunt atât de rari, că cei mai mulți dintre noi probabil că nu avem în cercul nostru de prieteni (reali, nu de pe Facebook) nici macar unul. Acești oameni știu exact ce vor, au cel puțin două planuri prin care vor obține ceea ce vor, și actionează masiv pentru a-și atinge visurile.

Dacă nu ești un vânător, cel mai probabil că nu îți vor permite să stai în cercul lor restrâns prea multă vreme deoarece, ca și tine, și ei sunt conștienți de impactul pe care oamenii cu care ne petrecem timpul îl au asupra noastră.

Atenție, acestea nu sunt etichete, ci doar etape prin care mulți trecem. Inclusiv eu!

Numele meu este Paul Melinte și în ultimii 15 ani am jucat toate aceste roluri. Am fost angajat la stat 5 ani de zile, și mă consideram o victima a sistemului, a celor care conduc acest sistem și care mă mințiseră că totul va fi bine. Eram frustrat, nervos și într-un final resemnat.

Bineînțeles că nu vedeam faptul că pierd zeci de ore săptămânal pe net și la filme, în loc să fac naiba ceva, orice, ca să ies din rahatul în care eram. Apoi am trecut la statutul de antreprenor și "am făcut foamea" multă vreme. Dar măcar aveam visurile mele și știam că într-o zi, poate chiar "mâine", voi reuși.

Eram mândru de visurile mele și de multe ori îi priveam de sus pe cei din prima categorie. Ba chiar le dădeam lecții și la un moment dat (spre sfârșitul acestei perioade) 50.000 de visători (ca mine) citeau în fiecare lună ce scriam.

Acea zi, acel mâine pe care l-am tot așteptat, a venit după câțiva ani de visare (și chin). Ar fi putut să vină mult mai repede, dar adevărul este că nu am fost suficient de matur să îmi dau seamă că sunt un visător, nu un vânător. Și nici nu am avut în jurul meu pe cineva care să îmi spună verde în față că trebuie să trec de la statutul de visător la cel de vânător. Da, am avut oameni în jurul meu care îmi spuneau că visez aiurea, dar acei oameni nu îmi cereau să devin vântor, ci victimă. Îmi cereau să accept acest statut, exact așa cum o făcuseră și ei. Și dacă nu ar fi fost încăpățânarea mea și cărțile pe care le mai citeam din când în când, probabil că i-aș fi ascultat. 

Ba mai mult de atât, un lucru pe care doar câteva persoane îl știu este că mulți ani aveam coșmaruri în care visam că m-am întors la locul meu de muncă pe care îl aveam, și că le spun tuturor că e doar ceva temporar Dacă nu ai în jurul tău mai multe persoane care să te sprijine în tot acest proces, este extrem de greu să faci trecerea de la un statut la altul. Aproape imposibil. Asta este unul din motivele pentru care am creat grupul acesta.

Vreau să ajut mai mulți visători, dar și victime, să treacă mai ușor la statutul de vânători. Dar să ne înțelegem... faptul că în sfârșit am facut acestă trecere, nu înseamnă că am impresia că eu sunt "cel mai tare din parcare".

Mai am o grămadă de învățat și de implementat, și nu îmi este rușine cu asta. Tocmai de aceea învățam împreună de la Tony Robbins, unul din cei mai grozavi Vânători.

Și am început cu prima lui carte, "Putere Nemărginită", pe care dacă nu o ai, o poți cumpăra de aiciNu îți cere nimeni dovada că ai citit sau că vei citi cartea atunci când intri în grup, și nici mai tarziu, dar dacă vrei cu adevărat să fii un vânător, nu victima sau visător, trebuie să o citești. Azi dacă se poate!

Dacă vrei să devii un vânător, trebuie să te porți ca unul, iar pentru vânători "de mâine" nu există.

13

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts