Nu pot ierta așa ceva niciodată!

Nu pot ierta asa ceva niciodata!

M-am hotărât să revin asupra acestui subiect pentru că aud tot mai des replica "Nu pot ierta așa ceva!" sau "Nu pot accepta niciodată ce mi-a făcut!".

Te-aș ruga pentru câteva minute să te detașezi de tot contextul în care te afli acum și să meditezi la următoarea poveste:

"Maria, o femeie de 30 de ani, frumoasă, harnică și foarte hotărâtă să răzbească în viață stătea deseori pe gânduri și se întreba de ce trebuie să-i fie mereu greu, de ce se tot chinuie și parcă nimeni nu o susține. Avea o mare dorința să reusesca, să simtă bucuria și să se poată relaxa. Nu prea știa cum, dar observase că grijile zilnice și stresul parcă au slăbit-o și nu mai are forță să tragă ca înainte, i-a dispărut motivația și are tendința să se retragă în singurătate."

Fiind o persoană cu credință, suspinad mereu se ruga să i se arate calea.

Într-o seară, i-a apărut un video pe Facebook care i-a atras atenția. Era un video în care se spunea că degeaba muncești și tragi atât de mult de tine, și degeaba speri să ai un viitor frumos dacă nu cureți "noroiul" pe care îl cari din trecut.

La început s-a enervat și a refuzat să asculte până la capăt. Însă acea perspectiva nu-i dădea pace. În următoarele zile tot vedea diverse informații care o enervau și toate făceau referire la experiențele din trecut pe care nu le-a procesat, nu a putut să le gestioneze, ... nu le-a ACCEPTAT și nu le-a IERTAT!.

Într-un mic moment de relaxare, i-a apărut întrebarea" Oare motivul pentru care îmi e așa de greu și nu pot evolua și nu sunt fericită, ar putea fi legat de trecut?"

În ziua respectivă și-a amintit foarte multe experiențe care i-au provocat durere:

  • Când a plâns o zi întreagă pentru că mama nu i-a permis să meargă în excursie cu colegii de clasa
  • Când a fost umilită de o învățătoare crezând că a trișat la un test
  • Când și-a văzut tatăl beat mergând pe stradă
  • Când a fost respinsă de o colegă în prima zi la job
  • Când nu a fost apreciată când și-a îndeplinit targetul, deși muncise dublu față de ceilalți... și multe altele.

Dar ce și-a dat ea seama era faptul că avea o mare furie și chiar ură față de acele persoane. Chiar dacă trecuseră și 20 de ani... doar amintindu-și se înfuria și simțea nevoia să pedepsească pe cineva.

Maria, de fapt cara cu ea atât de multă furie și înverșunare și ură față de ceea ce se întâmplase, pe acele persoane și mai ales pe ea, crezând că nu a fost suficient de bună să nu i se întâmple așa ceva.

Chiar dacă Maria era o femeie puternică și orgolioasă a decis să ceară îndrumare unei persoane care o putea ajuta să vindece și să elimine "veninul" păstrat de atâția ani.

De ce crezi că a meritat să-și calce pe orgoliu și să ceară sprijin?

  • Neiertarea este ca un bolovan pe care la un moment dat nu-l mai poți cara. Îți îngreunează drumul și te epuizează. Nu e vorba despre ceilalți.
  • Pentru că nu a mai acceptat să se considere victima și și-a asumat rolul de CREATOR în propria viață
  • Deja irosise mulți ani stand în ceață și dezamăgire că nu-și cunoaște destinul și nu are forță să afle mai multe
  • Simțea că în curând corpul poate să se îmbolnăvească și nu mai are forță să continue la fel
  • Vroia o familie și nu reusise săaibă niciodată o relație echilibrată, ea fiind în dezechilibru

După un timp, Maria a învățat să ierte, dar a conștientizat că pe lângă experiențele pe care și le amintește, mai e așa mult de descoperit și vroia o metodă prin care să înțeleagă cum s-a născut. Simțea că i-ar fi mai ușor să se accepte, să-și accepte așa zisele minusuri. "

Oare a găsit o astfel de metodă???

Poate că și tu te regăsești puțin în Maria. Poate că și tu cari niște "bolovani invibili" și nu înțelegi de ce viața ta nu arată cum îți dorești, deși muncești și speri să fie mai bine.

Ce nu accepți în viața ta? Ce nu vrei să lași fără să controlezi? Ce nu te lasă să te relaxezi? Ce îți fură zâmbetul și bucuria de a trăi la maxim fiecare moment? Ce te nemulțumește de fapt atât de mult?

Și eu am trecut prin aceste momente și în fiecare zi apar noi provocări. Cum procedez când mă simt acaparată și îngrijorată? Mă opresc! Da, uneori avem nevoie să stăm puțin..să ne oprim din a face ceva și să ne observăm. Nu e ușor... să pui lupa pe viața ta și să analizezi ce te-a adus în acest moment și să nu te mai victimizezi, să nu mai cauți motive in exterior.

Da, ai suferit din mai multe motive poate în trecutul tău, dar asta nu e o scuză în PREZENT.

Da, ai venit cu o SOARTA și un DESTIN, poate nu le cunoști, dar nu cauta scuze să nu cauți să te descoperi așa cum ești.

Ești CREATOR în viața TA! Vrei metode să reușești mai mult? Le vei găsi doar când ai deschiderea să primești!

Te rog să te ierți și să primești ceea ce nu cunoști încă.

Te invit sa urmaresti si interventia despre puterea de a ierta din emisiunea Neata cu Razvan si Dani.

1
Cariera și CIFRA destinului

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts