Permite-ti sa fii imperfecta!

Permite-ti sa fii imperfecta!

De ceva vreme nu am mai scris articole. Imi place aceasta activitate si simt cum sufletul mi se asterne pe "hartie". La culcare cu baietelul meu, ii spun povesti, de fiecare data una noua, in dependenta de nevoia lui din acea seara si totusi dupa ce adoarme iar eu plec, nu mai am ocazia sa le insir frumos pe hartie si e pacat :).

Azi am decis sa scriu ce experienta am trait eu in ultimele 10 saptamani. R, un om minunat, m-a invitat sa fac un program de vorbit in public. Stiam programul si cativa ani am zis pas insa in acest an am decis sa onorez invitatia. Plecasem cu foarte mare retinere ca voi putea pune in practica tehnici si ca va trebui sa fac discursuri din timp. Eu sunt o persoana foarte spontana si discursul pregatit era o provocare maxima pentru mine.

Programul a avut 3 module: Group control, care a continut multe tehnici de gestionare a grupului; Speaker control, care s-a focusat pe speaker si cum isi gestioneaza el emotiile si Brand Control, care se referea la brandul personal al unui speaker.

Eu, copil cuminte, la primul modul am facut tot ce mi s-a cerut si am ajuns in postura in care eram acum 15 ani cand eram in liceu. Imi faceam frumos toate temele si nu ieseam din cuvantul programului. Norocul meu a facut ca s-a intamplat ceva. S-a tinut Conferinta Speaker Elite in care am primit feedbak de la fondatorul acestui program iar feedbackul pentru mine a fost :"Permite-ti sa fii imperfecta". In aceeasi perioada am primit, in diferite contexte, acest feedback si in acea seara m-a lovit.

Perfectiune este ceva extrem de nociv. Chiar daca perfectionistii nu cred asta eu cred ca e o boala. Este acel ceva care nu te lasa sa iti traiesti viata. Acel ceva care te duce la toate cursurile, te face sa citesti toate cartile si sa iti faci temele. Ce nu face perfectiunea, nu te lasa sa simti. Nu exista loc de a simti! Simtitul este o contradictie cu perfectionismul. Colegul meu C, mi-a mai spus cu ceva timp in urma sa imi dau voie sa gresesc, insa doar gandul la asa ceva imi provoca durere fizica. Nu am o problema cu a-mi recunoaste greselile si inteleg ca toti mai gresim, insa … fac totul sa nu se intample acest lucru. Si acum … se punea problema de a-mi da voie sa gresesc?!

Mi-a luat inca vreo 4 saptamani sa inteleg ca este in regula sa nu fii perfecta. Sa experimentez, in cadru controlat, ce inseamna sa gresesti. Cum este sa te accepti pe tine insuti atunci cand nu esti perfect?! Asa am ajuns incet la dorinta si punerea in practica a unui concept extrem de strain mie, si anume "Iubirea de sine". Cum este atunci cand nu faci lucruri bune totusi sa te iubesti, cum este ca atunci cand esti nemachiata – totusi sa te iubesti?! Cum este ca atunci cand toate sunt vraieste in viata ta – totusi sa stii ca esti valoros si ca vei reusi sa le pui pe toate la loc?!

Asta m-a invatat pe mine Speaker Elite. M-a invatat sa fiu contienta de mine si de ceea ce simt pentru mine, sa invat ca atunci cand esti jos prima persoana care poate sa-ti dea o mana sa te ridici esti tu insuti.

Te salut cu drag,

Tosha.

5
3 reguli de aur
Duo

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts