Viata ca un video game mental

Viata ca un video game mental

Jocurile pe calculator au fost, de la aparitia lor, un subiect constant al contradictiilor. Au captivat pe de o parte prin magia pe care o creeaza, dar au si fost hulite pe de alta parte pentru asa zisa lor inutilitate.

La o prima vedere, un video game pare o risipă semnificativă de timp. Mai bine ai invata sa canti la un instrument muzical sau sa citesti o carte. Sau chiar ai putea practica un sport pe care nimeni nu il intelege... cum ar fi crochet.

Ei bine, e greu de explicat pentru cineva care nu a jucat niciodata un video game, ca miscarile avatarului tau sunt incredibil de bine realizate si ca personajul are o adevarat de emotionanta poveste in spate. Si daca nu ai jucat un super joc pana la final este greu de explicat modul in care teoria corzilor, o teorie cu privire la realitati alternative, poate ajuta la crearea unui miscator si provocator final de joc.

Jocurile video au democratizat modul in care se spun povestile, mod care permite jucatorilor sa ia parte activa in povestile ce tocmai li se spun. Si cand povestea este interactiva, cu atat mai complex este modul in care ea este relatata.

Jane McGonigal designer de video jocuri sustine in repetate randuri ca organizatiile in care noi muncim, ar trebuie sa invete o lectie sau doua de la sistemele consecinte versus recompense, pe care le folosesc jocurile pe calculator. Adevarul este urmatorul: in societatea de astazi,computerele si jocurile video indeplinesc nevoi autentice ale omului, nevoi pe care lumea reala se afla, in prezent, in imposibilitatea de la a le indeplini. Jocurile ofera recompense pe care viata reala nu le ofera. Jocurile aduna impreuna oamenii intr-un lucru de echipa,si in moduri in care realitatea nu o poate face.

Jocurile video ne ajuta insa si sa ne atingem visele, ne ajuta sa ne miscam inainte catre ele si ne dau claritate in alcatuirea unui plan.

Haide-ti sa ne gandim, ce contin mai toate jocurile video in comun. Ele contin 4 elemente:

  1. un avatar;
  2. o misiune de indeplinit;
  3. un dusman sau mai multi cu care trebuie sa ne batem;
  4. un sistem de recompense intermediare sub forma de super noi puteri.

Am putea folosi acest sistem pentru visele, scopurile si obiectivele noastre?

Bineinteles ca da. Cum? Simplu:

1. Un avatar - ce reprezinta un avatar?o expresie a eului interior, a acelui EU pe care ni-l dorim sa fim, sa devenim. Suntem timizi? Avatarul va fi curajos. Suntem slabi? avatarul nostru va fi puternic... pentru a ne atinge scopurile nu trebuie decat sa ne privim pe noi ca un avatar si sa ne folosim de ceea ce ne-am setat singuri sa avem.

2. O misiune de indeplinit - aici e mult mai simplu. Visul nostru este misiunea noastra si pentru el plecam in jocul vietii noastre

3. Un dusman sau mai multi - ca si in cazul jocurilor video, pe tot drumul pana la finalizarea misiunii, intampinam diverse obstacole: oameni care vor sa ne puna piedici, provocari de tot felul, slabiciunile noastre. Cu fiecare nou nivel accesat, provocarile devin din ce in ce mai numeroase sau mai dificil de depasit.

4. Un sistem de recompense si noi puteri - daca privim realizarea visului ca pe un joc video, nu este greu de inteles ca un sistem de recompense intermediare nu face altceva decat sa ne realimenteze cheful de joc, sa ne dea energie suplimentara si satisfactia atingerii unui nou nivel in dezvoltarea noastra personala. Sarbatoriti fiecare etapa, recompensati-va la fiecare sfarsit de etapa.

In concluzie, desi nu sunt o infocata a jocurilor pe calculator, trebuie sa recunosc ca, schimbarea perspectivei personale asupra utilitatii sau inutilitatii jocurilor pe calculator, a contribuit destul de mult in viata mea si as vrea sa isi aduca aportul si in viata voastra.

Totul este doar o perspectiva. 

2
Mintea si Aston Martin-ul tau

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts