Vrei sa mergi la intalniri de business networking, dar nu ai timp?

Vrei sa mergi la intalniri de business networking dar nu ai timp?

Timpul a devenit arma noastra suprema de autosabotaj. Este cea mai la indemana scuza si uneori o folosim instinctiv, fara fundamente serioase. Intrebarea e simpla: vrei sa mergi la evenimente de business networking dar nu ai timp? Am cautat explicatii si am gasit doua metode simple prin care poti scapa de scuza timpului.

Profesorul Bernard Roth, de la Universitatea Stanford are o noua teorie, conform careia folosirea unor trucuri lingvistice este cheia pentru a scapa de autosabotare. In cartea sa, "The Achievement Habit", profesorul vorbeste despre inlocuirea cuvintelor "dar" cu "si", "trebuie sa" cu "vreau sa".

Hai sa vedem cum am putea face asta:

Unul din cele mai intalnite raspunsuri ale oamenilor la invitatia mea la diverse evenimente este: "vreau sa vin la eveniment, dar am multa treaba".

Conform studiului, explicatia este simpla: "Cand folosesti cuvantul "dar", ai tendinta sa creezi un conflict si un motiv pentru sine, care de fapt sunt inexistente. Cand folosesti cuvantul "si", creierul incearca sa gaseasca o solutie pentru a lua in considerare ambele lucruri".

Mie mi s-a parut credibila explicatia asta si am inceput sa o folosesc, mai ales ca incurajez gasirea de solutii in locul plangerilor care nu rezolva nimic. Incercati si voi?

"Este un exercitiu bun pentru oameni sa inteleaga ca ceea ce fac, chiar si lucrurile neplacute este ceea ce au ales chiar ei", a completat profesorul.

Adoptarea acestei strategii - conform lui Roth - constituie o provocare pentru modelul nostru de gandire (deseori automat) si ne permite sa vedem lucrurile asa cum sunt in realitate.

Trebuie sa alegem networking-ul asa cum alegem orice alt instrument de business - si sa-l folosim constant, dupa anumite reguli si cu obiective exacte - altfel va fi o pierdere de timp, pe care oricum nu-l aveam din start.

Sa avem timp!

4
De ce atitudinea este mai importantă decât IQ-ul?
Ce verifica un inspector ANAF intr-un control?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts