Ce ar trebui să știe copilul tău înainte să intre la clasa pregătitoare (3)

Ce ar trebui să știe copilul tău înainte să intre la clasa pregătitoare

Din punct de vedere social, un copil trebuie să ştie că şi la clasa pregătitoare, ca şi la grădiniţă, se va juca, va avea multe ocazii să fie creativ şi să ȋşi folosească imaginația. În acest sens, un aspect foarte important al clasei pregătitoare la şcoala noastră sunt pauzele de ieşit ȋn parc şi joaca liberă. Prin joacă copiii învaţă să fie fairplay, să lucreze în echipă, să renunţe, să fie generoşi, să accepte, să iubească. şi nu este totul doar joacă. Învăţăm litere şi cifre, învăţăm să citim şi să socotim, citim poveşti, învăţăm să decupăm, să lipim, să colorăm, învăţăm să ne comportam în diferite contexte. Cu alte cuvinte, prin orice activitate pe care o facem, copiii se pregătesc pentru lumea reală.

Clasa pregătitoare înseamnă relaţionare, noi prietenii sau consolidarea celor anterioare. Înseamnă mişcare, dans, râs şi joacă.

La SRF, clasa pregătitoare înseamnă şi interacţiunea cu mai mulţi profesori, alţii decât învăţătoarea. Proiectul Young Leadership clădeşte încrederea în copii atunci când lucrează în echipe şi când interacţionează în diverse contexte. Ca lucru care ne defineşte la SRF, trebuie să menţionez că aproape în fiecare clasă avem câte un copil cu cerinţe speciale care învaţă să se integreze şi să se acomodeze cu viaţa de zi cu zi printre ceilalţi copii.

Tot la SRF înseamnă o noapte, poate prima, petrecută la şcoală cu colegii. Înseamnă o noapte în care ne distrăm, dansăm, facem parada pijamalelor, citim poveştile preferate, dormim în sac de dormit.

În ce privește socializarea, profităm de fiecare ocazie să ieşim şi să organizăm evenimente periodic (teatru, film, restaurant, campionatul de fotbal al tăticilor).

Începem de mici să fim responsabili şi totul se petrece într-un cadru organizat, controlat, cu susţinere şi încurajare din partea adulţilor.

În urma întrebării mele "Ce i-ai spune unui copil de grădiniţă, care urmează să vină la şcoală?", Răzvan mi-a răspuns aşa:

Să nu-ţi fie frică, e bine la şcoală!

Cu drag,
Ligia Cristian, o învăţătoare care e înnebunită după copiii ei de la clasa pregătitoare

1
Ce ar trebui să știe copilul tău înainte să intre ...
Ce înseamnă pentru mine viața de educatoare?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts