Emoții de toamnă

Emoții de toamnă

Toamna se numără bobocii. Sau roadele. Sau zilele de vară târzie care se scurg rapid precum un secundar neobosit. Toamna aceasta chiar că e specială. Este toamna marilor reconfigurări de traseu.

Nevoia de control ține strâns zecile de foi cu proceduri, igienizarea făcută într-un mod eficient și purtarea măștii cu responsabilitate.

Ce noi măști îmbracă, totuși, fricile din noi?

Fie că ești profesor, părinte sau elev, porți o mască.

Fii vulnerabil și mergi la primul prieten LRF-ist și dă-ti masca jos! Nu, nu cea de unică folosință, ci masca fricilor, a anxietăților și a atacurilor tale de panică. Sau scrie-le în jurnalul tău.

Pornește la DRUM făcând acest refresh!

Dă-ți voie să respiri aer proaspăt, aer cald, binevoitor și plin de bucurie.

Bucuria noului început.

Bucuria unei noi provocări.

Bucuria zâmbetelor copiilor dornici de atâta dor. 7 luni!!

Bucuria că poți pune în practică principiile școlii finlandeze: plan individualizat (nevoia ta contează și merită să fie auzită), triunghiul părinte-copil-profesor (toți în aceeași barcă, gata să scriem cea mai inedită aventură), reciclarea gândurilor și a rutinei (an de mare adaptabilitate), independență și conectare cu realitatea (lecțiile de viață vor fi sursă de mare înțelepciune, grijă constantă pentru trup și suflet).

Bornele kilometrice vor fi scurte!

Vom învața să pășim mai atent și vom gândi pe termen scurt, dar sigur!

Preșcolari dulci, vă vom inventa cele mai inedite jocuri, iar mâinile vor dansa cele mai creative îmbrățișări!

Bobocei din clasa pregătitoare, suntem curioși să vă cunoaștem și să cunoașteti cât de frumoasă e școala și comunitatea noastră.

Copilași energici de la primar, abia așteptăm să vedem cât ați crescut și câte noi curiozități aveți!

Elevi frumoși de la gimnaziu, ați crescut în 7 luni ca Făt-Frumos! Iar voi, Cosânzene drăguțe si pline de idei bune, așteptăm să ni le prezentați.

Adolescenți frumoși și determinați de liceu, sunteți cool! Profesorii voștri sunt gata să vă surprindă inedit.

Copiii noștri speciali, suntem aici pentru voi! Vrem să vă ajutăm să vă găsiți propriul drum și să vă descoperiți pasiunile.

Dragi părinți, suntem onorați să vă fim parteneri în actul educational, dar și în cel social și emotional al copilului vostru.

Dragi colegi, predați cu tăriile voastre și dați share location pentru toți elevii care vor să simtă siguranța și apartenență!

Self care ca mod de viață, da?

Să avem un an al curajului, să avem încredere în toate resursele personale, dar și în cele de grup: împreună scriem istorie!

Adina Idor

Psiholog LRF

1
Ziua de vineri și curba de efort
Măsuri de prevenire COVID-19

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts