Divort rapid sau terapie de cuplu?!

divort-rapid-sau-terapie-de-cuplu

Cu siguranta ai vazut in jurul tau cupluri in momente conflictuale sau chiar chiar tu ai trecut printr-un conflict in relatie atat de provocator incat te-ai gandit la divort. Cum ai abordat situatia? 

Multe persoane apeleaza rapid la avocat si fac tot posibilul sa nu mai dea ochii cu partenerul, chiar daca aveau multe lucruri construite impreuna; furia si dezamagirea este atat de mare incat prefera sa "fuga". Din pacate, un avocat nu poate rezolva aceste aspecte si ideal ca un mediator sa intervina, alaturi de un specialist in terapia de cuplu.

Am cerut perspectiva mediatorului Elena Badea, care ne-a oferit cele mai des intalnite motive pentru care oamenii ajung la divort:

  • lipsa de comunicare;
  • dezinteresul unui parinte fata de copii;
  • lipsa resurselor financiare;
  • implicarea frecventa a rudelor, care devine nociva etc.

Toate aceste motive pot fi depasite in terapia de cuplu, in care in primul rand se seteaza un limbaj comun de comunicare si fiecare partener spune ce are pe suflet si cum il afecteaza anumite intamplari din viata de familie.

In mediere se poate pastra armonia cuplului, necesara mai ales in cazul in care exista copii la mijloc.

Elena Badea, Mediator

Iubirea si bucuria unui cuplu sunt date la o parte foarte usor de furia unui conflict, chiar daca este minor si este necesara o terta persoana care sa ne reaminteasca de sentimentele frumoase, de tot ce am construit impreuna, de dorintele comune. O persoana obiectiva si care actioneaza spre binele cuplului poate fi un psihoterapeut dedicat terapiei de cuplu.

In fiecare zi ajung in cabinet cupluri pline de furie, deznadejde, dezamagire, care isi doresc in primul rand sa fie auziti, sa fie ascultati si intelesi. Si asta se intampla, imediat ce reusim sa dam furia la o parte si sa ne reamintim de ce sunt impreuna.

Cristina Iacob, psihoterapeut

Asa ca pana la momentul decisiv de a merge in instanta si a lasa-o sa decida soarta relatiei si a copiilor, va recomandam cateva sedinte de psihoterapie si consultarea unui mediator. Mediatorul iti va explica toate aspectele juridice, daca divortul va fi alegerea finala.

Multumim, mediator Elena Badea si psihoterapeut Cristina Iacob.

Cu drag,
Echipa Club Elyde

4
Cu ce ma ajuta numerologia in relatii?
De la atatea "masti", am uitat esentialul

Postari Asemanatoare

 

Comentarii 1

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
Alexandru Ricu pe Miercuri, 26 Ianuarie 2022 23:16

Divorțul poate fi cerut pe cale administrativă, notarială sau judiciară, cu mențiunea ca soții nu pot alege calea administrativă dacă au copii minori născuți din căsătorie, din afara acesteia sau adoptați, dar pot demara procedura de divorț la notar sau la instanța de judecată competentă. Este adevărat ca o opțiune viabila, având inclusiv costuri reduse, este prin biroul notarial, insa sunt situații și când părțile nu se înțeleg. Sau sunt situații când deși se înțeleg, interesul unuia dintre soți ar trebui sa fie ca desfacerea căsătoriei sa fie pronunțată de catre instanta din culpa exclusiva.

In Romania procedura este greoaie. Motivele de divort sunt strict si limitativ prevazute de lege, in numar de patru, iar daca nu te incadrezi in niciunul, nu poti desface casatoria.

Daca ajuta cu ceva, pun aici site-ul unde am gasit toate detaliile cu privire la procedura divortului, si anume: https://avodivort.ro/afla-cate-tipuri-de-divort-exista-care-sunt-motivele-si-ce-consecintele-sunt/

0
Divorțul poate fi cerut pe cale administrativă, notarială sau judiciară, cu mențiunea ca soții nu pot alege calea administrativă dacă au copii minori născuți din căsătorie, din afara acesteia sau adoptați, dar pot demara procedura de divorț la notar sau la instanța de judecată competentă. Este adevărat ca o opțiune viabila, având inclusiv costuri reduse, este prin biroul notarial, insa sunt situații și când părțile nu se înțeleg. Sau sunt situații când deși se înțeleg, interesul unuia dintre soți ar trebui sa fie ca desfacerea căsătoriei sa fie pronunțată de catre instanta din culpa exclusiva. In Romania procedura este greoaie. Motivele de divort sunt strict si limitativ prevazute de lege, in numar de patru, iar daca nu te incadrezi in niciunul, nu poti desface casatoria. Daca ajuta cu ceva, pun aici site-ul unde am gasit toate detaliile cu privire la procedura divortului, si anume: https://avodivort.ro/afla-cate-tipuri-de-divort-exista-care-sunt-motivele-si-ce-consecintele-sunt/

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts