Momente importante din viata unui cuplu. Nunta, Botezul si fotografia de evenimente

Fotograf Nunta - Fotograf Evenimente Fotograf Nunta

Pentru astazi m-am gandit la o tema usor neobisnuita in aria articolelor ce vorbesc despre fotografia de nunta si de botez. La o paralela intre fotografia de nunta si cea de botez si importanta amintirilor cu care ramne fiecare cuplu dupa angajarea unui fotograf profesionist.

De cele mai multe ori, asa cum consideram cu totii, lucrurile in viata trebuie facute intr-o ordine anume. Asa este si cu nunta si botezul, chiar daca in cazuri izolate cuplurile prefera si varianta "Nuntez" pentru a-si structura o singura data resursele organizarii unui singur eveniment. 

De aceea am zis ca ar fi bine venita o paralela intre momentele importante din viata de cuplu, iar aici ma refer la importanta amintirilor in urma fiecarui eveniment. Si asta pentru ca vad peste tot cum majoritatea fotografilor de evenimente promoveaza ideea de amintiri, cum ca nunta este cel mai important moment din viata noastra si cum ar trebui noi sa investim o galagie de bani in a o face ca in povesti. Pai, nimic mai adevarat, chiar trebuie sa alocam o gramada de resurse pentru a ne organiza nunta asa cum am visat, insa odata cu trecerea prin viata, ca sot, tata si fotograf, am realizat ca de fapt cel mai important eveniment din viata familiei, din viata de cuplu este de fapt venirea pe lume a unui copil. Si cum tot universul acelei familii graviteaza in jurul rodului iubirii, de fapt sunt de parere ca cel mai important eveniment (si aici ma refer la party) din viata unei familii este acela in care bebe este crestinat.

Pentru mine ca fotograf nunta in proportie de 70-80% si fotograf botez in proportie de 20-30% ambele sunt la fel de importante pentru clientii mei, insa trebuie sa fiu realist cand le privesc pe ambele dupa ce au avut loc, ca de fapt cel mai emotionant si frumos dintre cele doua este de fapt botezul.

Din pacate pe acest eveniment din viata de cuplu se pune mult mai putin accent decat pe nunta. Si asta pentru ca de multe ori ne dorim sa fie un eveniment cat mai intim si incarcat de emotie. Cum nunta la romani este de fapt ca o roata tiganeasca, in care ne ajutam reciproc pentru a ramane cu ceva banuti dupa, botezul nu mai face parte din acea categorie si este pastrat la un nivel mult mai apropiat de sufletul nostru.

Abia dupa ce am devenit tatic, am realizat aceste lucruri si asta uitandu-ma cu ochi critic prin casa in primul rand. Am observat cum ramele cu fotografii de la nunta erau tot mai des inlocuite de mine si sotia mea cu fotografiile copilului si de la botez. Pentru ca pentru noi, asa cum este pentru toata lumea, universul este reprezentat de puiul pe care il avem si totul este despre el, pentru el si catre el.

Asadar, in fotografia de evenimente consider sincer ca ar trebui pus accent pe promovarea businessului in ambele directii in aceeasi masura. Fotografia de nunta vs. fotografia de botez nu este cu mult mai importanta, ba dimpotriva este de fapt cu mult mai comerciala si mai promovata.

Facand o paralela intre cele doua, ambele ne reprezinta ca si societate, pentru ca ambele sunt pietre de hotar in dezvoltarea noastra ca indivizi de familie si familisti. In acest sens ca parte a business-ului pe care il am, m-am hotarat sa promovez ambele servicii in egala masura, cu toate ca cea mai mare cota de profit vine in urma unei nunti, dar asta este doar impresia noastra cand vedem banii la sfarsit. Cand in fond treaba sta absolut la fel cand vorbim de onorariul pe ora perceput. La o nunta muncim pentru ~1000 euro aproximativ 20 ore, iar la un botez pentru 500 euro undeva la 10 ore. Si de cele mai multe ori fotografiile de botez necesita o prelucrare cu mult mai putin laborioasa decat cea de nunta in care trebuie sa scoti sedinta foto impecabila, iar asta este doar un exemplu minor.

Analizand ultimul an de activitate in fotografia de nunta si botez, am realizat de botezurile pot fi deseori mai profitabile prin timpul sucrt al duratei unui astfel de eveniment. Onorariul pe ora fiind acelasi cu cel de nunta, muncim mai putin si petrecem mai mult timp cu familia, deci iesim in castig. Stiu ca multi nu vor fi de acord cu mine, insa am zis sa scriu acest articol cu sufletul inainte de toate si sa tratez o tema care de multe ori ne scapa. 

Fii aprope de familie si munceste atat cat este necesar, vei gasi mereu un fotograf de botez sau de nunta dedicat pentru a-ti darui amintiri pretioase. Tote bune!

1
Alegerea echipei foto: Unul sau doi fotografi pent...
Fotograf premiat pentru nunta ta? Conteaza premiil...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts