Alegerea echipei foto: Unul sau doi fotografi pentru nunta ta?

Fotograf-nunta---Bellefoto.ro-3 Unul sau doi fotografi nunta - Foto de Marius Migles

Asa cum v-am obisnuit,  am sa abordez inca o tema legata de fotografia de nunta in general, o tema cu care sper sa rezolv una din multele intrebari care ni se adreseaza de catre clienti. E bine sa aleg o oferta cu unul sau cu doi fotografi pentru nunta mea?

E o intrebare foarte buna si de cele mai multe ori raspunsul va fi sa alegeti intotdeauna resursele, inclusiv foto, care sa se potriveasca amplorii evenimentului pe care il organizati. 

Inca de la inceputurile mele in fotografia profesionista de evenimente am dus o lupta interioara in propunerea unui pachet cat mai complet, astfel incat clientii mei sa fie siguri ca au facut alegerea cea mai buna. Desi la fiecare eveniment la care sunt angajat ca fotograf nunta sunt insotit de un asistent, prezenta a doi fotografi profesionist este de un real folos nu doar mirilor, ci si fotografului principal care se asigura ca toate momentele sunt acoperite din doua unghiuri diferite.

Dar pentru voi, in calitate de clienti care sunt avantajele si dezavantajele de a avea un fotograf nunta sau doi?

In seria de avantaje putem regasi de la acoperirea fiecarui moment din doua unghiuri, pana la riscul aproape de zero in a ramane fara fotograful de nunta din cauza vreunui accident intamplat pe parcursul nuntii sau a evenimentului tau, insa hai sa le dezbatem pe fiecare in ordinea importantei lor.

Acoperirea din mai multe unghiuri pentru momentele cheie. La fiecare eveniment exista momente deosebit de importante care ar trebui acoperite din mai multe unghiuri. Momente care au o desfasurare destul de rapida si care nu pot fi repetate, astfel avand doi fotografi nu exista riscul de a nu surprinde in imagini pretioase cele intamplate.

Flexibilitatea in prezenta fotografilor in doua locatii. De cele mai multe ori nuntile din romania presupun ca pregatirile mirilor sa aiba loc in locatii diferite si de cele mai multe ori in acelasi timp. Astfel fiecare fotograf profesionist va fi alaturi de mire si mireasa in locatiile pregatirilor, surprinzand concomitent momentele importante. Acest lucru reprezinta un avantaj major pentru miri in organizarea timpului din ziua nuntii.

Riscuri minime in pierderea fotografiilor sau accidentarea fotografului. Avand doi oameni care fotografiaza aceleasi momente in proportie de 90%, exceptie facand pregatirile, riscul de pierdere al imaginilor cu clipele importante este aproape zero. Pentru ca orice s-ar intampla, este aproape imposibil sa se corupa sau sa se arda 4 carduri de memorie in acelasi timp. Apoi in caz ca unul din fotografi sa spunem ca va calca stramb pe scari in timpul nuntii, celalalt va putea asigura fara riscuri fotografierea evenimentului pana la final.

Dezavantajele? Sunt si ele, insa destul de mici in comparatie cu avantajele consistente.

Pretul este intr-adevar un dezavantaj, pentru ca este evident ca doi fotografi nunta vor fi mai scumpi decat unul. Insa pretul nu este dublu, asa cum probabil multi se gandesc. Al doilea fotograf va fi platit ceva mai putin si nu va exista decat un adaos care se situeaza undeva intre 100 si 400 euro suplimentar, in functie de valoarea fotografului respectiv. De ce totusi asa putin, pentru ca partea cea mai importanta, si anume editarea este facuta de fotograful principal care contracteaza si coordoneaza evenimentul.

Prezenta unui al doilea fotograf atrage dupa sine si cheltuieli ceva mai mari cu echipa foto, doua meniuri ce trebuiesc acoperite de catre client, cazarea in cazul deplasarilor si asa mai departe.

Insa alte dezavantaje sincer sa fiu nu prea gasesc cand vine vorba de un serviciu facut bine cand vine vorba de fotografierea nuntii tale.

Eu personal voi incuraja intotdeauna clientii sa aleaga doi fotograf in loc de unul, chiar daca pretul ar putea fi mai mare. Acest lucru consider ca este aplicabil nu doar evneimentelor din categoria nunta, ci si altor evenimente din zona corporate, evenimente de familie, botezuri si asa mai departe.

Pana data viitoare, va doresc o organizare lina si multa insporatie!

Alex Pasarelu - Fotograf Profesionist de Nunta
Belle Art Photography SRL
https://www.bellefoto.ro

2
Momente importante din viata unui cuplu. Nunta, Bo...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts