Cum sa ai mai multi clienti in webdesign?

Cum sa ai mai multi clienti in webdesign?

Oricine are nevoie de un website poate face o cautare simpla pe Google si gaseste milioane de rezultate, mai exact 6 milioane de rezultate pe care Google le-a considerat relevante la cautarea dupa cuvintele "creare website".

Rezultatele nu se limiteaza doar la cele 6 milioane pentru ca exista o multime de combinatii de cuvinte cu rezultate diferite. Pana la pagina 10 din Google, am gasit numai rezultate relevante, asadar extraordinar de multe firme sau persoane fizice care te pot ajuta in domeniu. Din punctul meu de vedere, inseamna foarte mult, si daca ar fi sa vand website-uri, cu siguranta ar trebui sa fac ceva pentru a ma evidentia din aceasta mare de rezultate.

Cei care lucreaza in agentii web sau cei care dezvolta site-uri au asadar cunostinte solide si despre SEO, deci diferenta nu ar fi intr-un seo de calitate, pentru ca as ajunge sa concurez cu ceilalti care stiu poate la fel de bine SEO sau poate care prefera sa apeleze la black seo. Chiar si cu toate cunostintele sigur mi-ar fi greu sa fiu gasit in urma cautarilor.

O varianta suplimentara la care as apela, ar fi probabil listarea in Adwords, o solutie de data aceasta pe bani, dar care are aceleasi particularitati ca varianta SEO: nu as fi singurul care apeleaza la ea. Fiind multi pe o piata ingramadita, cu siguranta se gasesc destui care sa apeleze la Adwords astfel incat costurile alocate pentru gasirea clientilor sa fie mai mari decat bugetul multor agentii. Nu este o solutie rea, dimpotriva este de recomandat, pentru ca si campaniile de Adwords se fac in multe feluri si experienta de multe ori isi spune cuvantul. Setarea unei campanii si monitorizarea ei poate consuma pe langa resurse importante, chiar si timp, asadar depinde de voi ce veti face.

In cazul in care totusi clientii ajung pe site-ul de vanzari de servicii web, ar exista o varianta in plus, care mi-ar permite poate sa il castig poate chiar sa-l recastig. Asta prin setarea unei campanii re ReMarketing. Da, chiar este o solutie eficienta, si care in acest moment are un efect nemaipomenit in piata. Am vorbit cu mai multe persoane care intamplator cautau diverse firme, si dupa ce au intrat pe site-ul lor, campaniile de Remarketing si-au facut efectul. Ei bine, aceste persoane au fost foarte surprinse de masiva investitie de bani pentru ca firma pe care ei au vizitat-o online a facut-o pentru a aparea pe foarte multe site-uri. Evident, investitia nu a fost neaparat enorma, doar o campanie bine setata cu rezultate pentru acel vizitator al site-ului.

Aceste variante sunt bune in masura in care stiti sa faceti un SEO de calitate si monitorizati constant urcarea site-ului in Google, sau in masura in care aveti un buget pe care sa il investiti intr-o campanie Adwords. Sunt solutii care pot fi sau nu eficiente. Un buget puteti aloca si pentru cativa oameni de vanzari care sa alerge in stanga si-n dreapta pentru a castiga un client.

Oamenii de vanzari sunt buni iar activitatea lor este utila. Eu unul as vrea sa imi directionez echipa de vanzari catre rezultate care ar putea avea in spate si o posibila vanzare. I-as trimite catre posibili clienti care au cu adevarat nevoie de un site, sau care au site vechi si ineficient. Pentru asta, e necesar ca ei (sau eu), sa identific acesti posibili clienti si doar pentru acest lucru poate ca as avea nevoie de alti cativa oameni, iar restul sa le faca si o vizita.

As apela la un abonament din portofoliul ListaFirme din foarte multe motive, dar in principal pentru ca as gasi din start toate firmele nou in fiintate. In general aceste firme nu au site, au un administrator dornic sa realizeze ceva si in consecinta un buget in care abia au intrat. Iata asadar cel mai mare atuu al meu in fata competitorilor si chiar imi place sa cred ca putini sunt cei care fac asta in acest moment. Pe langa clientii cu firme nou infiintate, mi-as face o selectie de clienti din cei care au deja site, le-as face o verificare si cu datele de contact oferite in rapoartele listafirme, i-as contacta imediat cu o propunere.

In consecinta, varianta mea de vanzari este cea in care caut eu clientii cu posibile nevoie, decat sa astept sa vina ei la mine, iar un abonament la lista firma, m-ar costa infinit mai putin decat 2-3 oameni de vanzari.

25
De la a fi ocupat, la a fi productiv
Idei SEO pentru un site de business de succes

Postari Asemanatoare

 

Comentarii 1

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
Iustin Diac pe Marți, 02 Mai 2017 23:32

În loc să mă adresez firmelor nou înființate care sunt foarte multe și care deși și-ar dori un website sunt foarte indispuse să plătească pentru servicii (majoritatea vor să învețe prin încercare și eroare că externalizarea merită) aș încerca să aflu ce au în comun cei care au deja website și apoi să găsesc firme care "seamănă".
Pentru asta am două variante:
- una bună: selectez firmele punând la filtrare să aibă website și vizualizez statistici despre selecția mea. Imediat îmi sare în ochi că pentru anumite localitați sau domenii de activitate a avea website este ceva comun în timp ce pentru alții este neuzual/puțin important. Îmi notez domeniile și/sau localitățile din aria mea de acoperire și iau firmele de acolo, le exclud pe cele care au deja website, pun condiție de cifra de afaceri peste 10k euro si minim 2 angajați și cred că am un target satisfăcător;
- una foarte bună: selectez firmele din aria mea de acoperire (ex. localitatea Iasi unde am punct de lucru/acoperire) punând la filtrare să aibă website, salvez selecția, o adaug în lista de lucru și dau click pe butonul [Profilul Clientilor]. In cateva secunde analizand cele 2.274 firme care au deja site web aflu că:
a) trebuie evitate firmele cu 0 angajati;
b) nu contează anul înființării (deci ar fi o restricție nu tocmai practică să abordez doar firmele noi);
c) sunt firme cu peste 100,000 cifra, peste 100.000 active totale si peste 10.000 lei profit;
Țaca paca - uite jos și lista celor care nu au web și seamană leit cu cele care au, îndeplinind toate cerințele.
Am obținut un target de 1.715 firme cu șanse binișor peste medie să vrea un website, firme pe care dacă le abordez am o șansă din 5, să zicem, să capat o comandă fermă, adică vreo 342 de site-uri de făcut.
Bun așa ! Nu? Dar dacă mă bag și la Pașcani sau la Vaslui?

1
În loc să mă adresez firmelor nou înființate care sunt foarte multe și care deși și-ar dori un website sunt foarte indispuse să plătească pentru servicii (majoritatea vor să învețe prin încercare și eroare că externalizarea merită) aș încerca să aflu ce au în comun cei care au deja website și apoi să găsesc firme care "seamănă". Pentru asta am două variante: - una bună: selectez firmele punând la filtrare să aibă website și vizualizez statistici despre selecția mea. Imediat îmi sare în ochi că pentru anumite localitați sau domenii de activitate a avea website este ceva comun în timp ce pentru alții este neuzual/puțin important. Îmi notez domeniile și/sau localitățile din aria mea de acoperire și iau firmele de acolo, le exclud pe cele care au deja website, pun condiție de cifra de afaceri peste 10k euro si minim 2 angajați și cred că am un target satisfăcător; - una foarte bună: selectez firmele din aria mea de acoperire (ex. localitatea Iasi unde am punct de lucru/acoperire) punând la filtrare să aibă website, salvez selecția, o adaug în lista de lucru și dau click pe butonul [Profilul Clientilor]. In cateva secunde analizand cele 2.274 firme care au deja site web aflu că: a) trebuie evitate firmele cu 0 angajati; b) nu contează anul înființării (deci ar fi o restricție nu tocmai practică să abordez doar firmele noi); c) sunt firme cu peste 100,000 cifra, peste 100.000 active totale si peste 10.000 lei profit; Țaca paca - uite jos și lista celor care nu au web și seamană leit cu cele care au, îndeplinind toate cerințele. Am obținut un target de 1.715 firme cu șanse binișor peste medie să vrea un website, firme pe care dacă le abordez am o șansă din 5, să zicem, să capat o comandă fermă, adică vreo 342 de site-uri de făcut. Bun așa ! Nu? Dar dacă mă bag și la Pașcani sau la Vaslui?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts