Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram?

Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram?

Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram?

Dacă deja am vorbit într-un articol despre timpul optim în care ar trebui să postezi, astăzi voi vorbi despre cât de des trebuie să postezi pe Instagram. Înainte de a-ți spune asta, vreau să te trec puțin prin modul de funcționare al algoritmului Instagram.

Cum funcționează algoritmul Instagram?

Din 2018, Instagram a trecut de la afișarea postărilor în ordine cronologică la afișarea postărilor în funcție de relevanță.

În principiu, o postare nou publicată este afișată în partea de sus a feed-ului audienței tale doar în proporție de 10%. Asta înseamnă că dacă ești urmărit de 1000 de oameni doar 100 vor vedea postarea în partea de sus a feed-ului lor imediat ce a fost publicată.

Dar cum se aleg aceste persoane?

Există trei criterii pe care Instagram le ia în considerare când vine vorba despre asta:

  1. Cât de relevant este conținutul pentru audiența ta. Instagram înregistrează interacțiunile utilizatorilor de-a lungul timpului și înțelege care sunt prioritățile acestora, astfel va trimite conținutul tău doar celor care au mai interacționat de-a lungul timpului cu postări asemănătoare.
  2. Care este relația ta cu utilizatorii. Aplicația de socializare înregistrează toate interacțiunile pe care le-ai avut de-a lungul timpului cu audiența ta (convorbiri prin mesaje private, comentarii, aprecieri și distribuiri). Așa că Instagram trimite postarea ta în primele minute doar celor care îți sunt apropiați.
  3. Actualitatea postării. Încă nu s-a renunțat de tot la ordinea cronologică a afișării postărilor în feed, dar aceasta este integrată în cele 3 mari criterii.

Luând în calcul cele 3 elemente prezentate, Instagram reușește să afișeze postarea ta în primele minute de „viață" celor 10% dintre cei care te urmăresc.

De reținut: Relațiile pe Instagram (mesaje private, aprecieri, comentarii, distribuiri) influențează numărul de afișări ale postărilor tale.

Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram?

Nu există un răspuns clar la această întrebare. Am văzut conturi care postează de 60 de ori pe zi (@fashionnova), dar și conturi care postează doar de câteva ori pe săptămână și cu toate astea în ambele cazuri există succes.

Este important să postezi cât mai des, dar nu atât de des încât să scadă calitatea postărilor.

Dacă este confortabil pentru tine să postezi o dată pe zi, de două ori pe zi sau chiar o dată la două zile, este perfect.

De reținut: Cu cât postezi mai des, cu atât Instagram va considera conținutul tău ca fiind spam și va fi afișat din ce în ce mai puțin, dar depinde ce vrei.

Dacă postezi de 60 de ori într-o zi, cu siguranță afișările tale pentru postarea 60 față de postarea 1 vor fi mai puține, dar făcând asta poți crește numărul total de afișări. Vezi în graficul de mai jos.

Sursa: Dash Hudson

 Ce este de reținut din acest articol?

  1. Creează relații cu audiența ta (like-uri, comentarii, mesaje private, distribuiri);
  2. Pune accent pe calitatea conținutului tău;
  3. Postează atât de des încât să nu scadă calitatea conținutului tău.

Sper că ți-a fost de folos acest articol și ai înțeles cum funcționează algoritmul Instagram și cât de des ar trebui să postezi. Dacă mai ai întrebări, te rog să le treci în comentarii și îți voi răspunde cât de repede pot.

3
Cum să aleg numele de profil pe Instagram?
Cum au devenit roboții influenceri pe Instagram?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts