Câți bani din Instagram fac influencerii?

Câți bani din Instagram fac influencerii?

Probabil ai văzut și tu multe persoane care promovează tot felul de produse și fac bani din Instagram. Chiar și conturile mici pot face asta, adică nu este nevoie să ai sute de mii de urmăritori.

Cum poți face bani din Instagram și cât de mulți poți obține? Hai să vedem!

Câteva dintre metodele prin care poți face bani din Instagram le-am menționat în EBOOK-ul GRATUIT:

Una dintre cele mai întâlnite metode de a obține un venit din toată treaba asta este să promovezi diverse produse ale unor branduri. Și pentru asta s-au creat diverse platforme care te ajută să intri mai ușor în legătură cu aceste companii. Uite, aplicația indaHash este una dintre cele mai cunoscute astfel de platforme la nivel mondial.

Ce e tare în aplicația asta reprezintă faptul că sunt afișate campaniile brandurilor de la tine din țară, dar și faptul că îți afișează câți bani poți obține per postare dacă promovezi unul dintre produsele din acea campanie. Ai o imagine cu un exemplu mai jos. 

Cu cât ai mai mulți urmăritori și mai multe interacțiuni, cu atât vei obține mai mulți bani din Instagram atunci când promovezi un produs sau brand.

Cum poți calcula câți bani vei primi pentru o postare? 

Există numeroase calculatoare pentru a face asta, dar cel mai bun mi se pare cel oferit de InstagramMarketingHub pentru că îți arată exact rata engagementul pentru ultimele 12 postări și poți înțelege cum poți îmbunătăți profilul tău.

Tot ce tebuie să faci este să introduci numele de Instagram, apoi calculatorul îți va afișa rezultatele estimative ca în imaginea de mai jos.

Unele aplicații nu oferă atât de mulți bani precum estimează calculatorul de mai sus, însă poți intra în contact direct cu brandurile prin platforma 2Performant pentru a negocia suma pe care dorești să o primești pentru a promova diverse produse. Apropo, 2Performant oferă și posibilitatea de a face marketing afiliat și a obține un venit și pe planul ăsta.

De la câți followeri primești bani din Instagram? 

Am găsit cu ceva timp în urmă un grafic cu banii din Instagram pe care utilizatorii îi pot obține în funcție de numărul de followeri. Nu trebuie luat de bun pentru că în mare se referă la piața din Statele Unite ale Americii, dar poate fi un reper.

În România, tot pe 2Performant am găsit la secțiunea de Influenceri, cât cer aceștia pentru o postare pe Instagram pentru promovarea unui produs. De exemplu, Andreea Bălan cere 1.200 de euro pentru o postare, Florentin Hriscu cere 600 de euro, iar Anca Surdu 500 de euro. Sumele depind foarte mult de numărul de urmăritori și de rata de engagement pe care o ai pe Instagram, dar cele prezentate mai sus sunt orientative.

Poți obține bani din Instagram indiferent de numărul de urmăritori pe care îl ai. Bine, dacă ai, să zicem, 2000 de urmăritori, cel mai probabil companiile îți vor oferi doar produsele lor, nu și bani, dar și asta este un început.

În general, majoritatea platformelor de influencer marketing, acceptă conturi de Instagram care au peste 5000 de urmăritori.

Sper că ți-am fost de folos cu acest articol și ți-am stârnit curiozitatea să cauți mai multe despre acest subiect. Dacă ai neclarități lasă-mi un comentariu în secțiunea de mai jos, iar eu îți voi răspunde cât de repede pot.

Cu drag,
Claudiu (care știe cât de mulți bani se pot face din Instagram) Margină

4
Cum se crește numărul de urmăritori pe Instagram?
Te enervează reclamele pe YouTube? Află cum poți s...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts