Cu ce se "mananca" SEO?

Cu ce se

Din ce in ce mai des auzim de termenul SEO, insa multi inca nu stiu in ce categorie sa puna acest cuvant, sa nu mai vorbim despre faptul ca nu stiu cu e se ocupa sau ce face.

SEO, adica Optimizare pentru motoare de cautare sau Search Engine Optimization, este un proces de perfectionare a vizibilitatii site-urilor web sau paginilor web in cadrul ordonarii rezultatelor cautarii in lista facuta de motorul de cautare. SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practica aparuta in anul 1990, odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet, si care reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie, astfel marindu-se traficul calitativ al site-ului si experienta oferita utilizatorilor. Aceasta „industrie" relativ noua implica un set de operatii efectuate de echipa de promovare in sensul cresterii pozitiilor unui site web in lista de rezultate ale cautarilor, pentru anumite cuvinte sau expresii cheie, interesante si relevante din punctul de vedere al afacerii respective.

Desi industria este noua, a dat rezultate bune inca de la primele aplicari, fiind un mare succes in America. Desi SEO este folosit cel mai des pentru campanii de marketing prin care magazinele isi atrag potentiali clienti, tehnicile SEO pot fi folosite si in alte scopuri.

Cum poti beneficia de pe urma unor servicii SEO?

O agentie SEO cu experienta va folosi strategii eficiente si instrumente pentru a-ti ajuta site-ul sa se pozitioneze cat mai bine in SERP. Insa pentru a atinge acest obiectiv, va efectua intai o cautare de cuvinte cheie relevante pentru utilizatori. Strategia de cuvinte cheie este un pas esential, pe care multi antreprenori online nu il pot parcuge fara un specialist SEO. De asemenea, apeland la servicii SEO vei reusi sa optimizezi structura site-ului in asa fel incat robotii Google sa poata indexa cat mai usor si mai corect paginile acestuia.

SEO inseamna mult mai mult decat un set de instrumente cu ajutorul carora obtii mai mult trafic. Calitatea traficului este cea mai importanta, deoarece traficul organic se obtine prin optimizare SEO si a site-ului pe cuvintele cheie pe care utilizatorii le folosesc pentru a ajunge la produsele sau serviciile tale.

Un alt beneficiu pe care serviciile SEO il pot aduce business-ului tau consta in faptul ca o agentie iti poate oferi rezultate concrete si posibilitatea de a-ti monitoriza activitatea si evolutia site-ului cu ajutorul unor indicatori KPI (Key Performance Indicators) relevanti. Avand disponibile toate aceste date, vei putea actiona in timp util si vei putea adapta strategia SEO la orice situatie care iti da indicatorii peste cap. In plus, vei sti concret care este valoarea serviciilor SEO pentru care platesti, deoarece o agentie SEO redutabila iti va oferi un raport de activitate in fiecare luna.

Toate aceste masuri trebuie sa le arate motoarelor de cautare ca site-ul tau este credibil si ca ofera continut de calitate.

Rezultatele SEO nu se vor vedea imediat, dar daca intelegi ce este SEO vei reusi sa obtii rezultate sustenabile pe termen lung.

Pentru a obtine rezultate rapide au aparut o serie de metode prin care se urmareste manipularea motoarelor de cautare, pentru obtinerea de rezultate rapide.

Acestea sunt metodele Black Hat SEO si folosesc tehnici prin care pot face sa creada algoritmii motoarelor de cautare: crearea de continut ascuns vizitatorilor, dar care este indexat de motoarele de cautare, folosirea in exces a cuvintelor cheie sau cumpararea de link-uri si interactiuni sociale.

Aceste actiuni pot avea succes pe termen scurt, dar mai devreme sau mai tarziu vor fi descoperite si penalizate de catre motoarele de cautare.

Mai multe detalii despre subiect: SEO, cheia unui business de succes in mediul online.

1
Cuvinte de tranzitie in SEO
#4 Ghid WooCommerce: 14 tipuri de produse pe care ...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts