Cum să utilizați Facebook Collections că să creați conținut

Cum să utilizați Facebook Collections că să creați conținut

Ați utilizat vreodată optiunea « Save post/ link/ video" pe Facebook? 

În acest articol, veți învăța cum să utilizați Facebook Collection, pentru a organiza conținutul salvat, pentru a avea acces ușor la acesta și pentru a permite accesul altora.

De ce să folosiți Facebook Collections?

Facebook vă permite să salvați conținut (postări, evenimente, pagini si fotografii) direct din fluxul dvs. de stiri și apoi să accesați cu ușurință elementele salvate, din meniul de navigare din stânga de pe pagina de pornire (Home Page). Dacă vedeți conținut care poate fi benefic pentru dvs. sau pentru un client, dar nu aveți timp să-l cititi sau să-l distribuiți pe loc, salvați-l astfel încât să îl puteți consulta mai târziu.

Salvarea conținutului vă ajută, de asemenea, să identificați conținutul care e in trend. Fii atent la numărul de vizionări pentru un videoclip salvat sau la like-uri/ comentarii pentru un link salvat . Dacă aceste numere cresc, este un alt semn că acel conținut ar putea fi valoaros pentru publicul tău.

Pentru a salva conținutul în lista de articole salvate, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta sus a oricărei postări din Facebook, din fluxul dvs. de știri și apoi selectați opțiunea de a salva linkul, videoclipul sau postarea, în funcție de tipul de suport utilizat în acel post.

Selectati optiunea de a salva linkul

După ce ați acumulat un grup de postări salvate, creați colecții individuale pentru a organiza conținutul după subiect. Conceptul este similar cu utilizarea folderelor !

Puteți denumi colecțiile dvs. cum doriți, să le personalizați pentru nevoile dvs. Clasificarea articolelor salvate după interes sau client este deosebit de utilă dacă gestionați Social Media pentru mai mulți clienți sau pagini.

Facebook Collections

Iată cum puteți începe să utilizați articole și colecții salvate pentru a crea conținut și pentru a fi in trend cu ce se imtamplă in online.

1. Creați colecții bazate pe subiecte

După ce ați salvat o postare, este ușor să accesați conținutul salvat. Accesați ecranul de pornire Facebook (pagina unde se afișează fluxul dvs. de știri), căutați secțiunea Explorați din stânga, apoi faceți clic pe Salvat. Sau puteți accesa pagina direct la adresa www.facebook.com/saved . Pagina va arată tot conținutul pe care l-ați salvat pe Facebook, aranjat în ordine cronologică.

Pentru a accesa articole salvate pe telefonul mobil, atingeți pictograma din dreapta, din partea de jos a ecranului (cele trei bare orizontale). Apoi derulați în jos pagina și atingeți Salvare.

De-a lungul timpului, lista de articole salvate pe Facebook poate crește la mii de postări, ceea ce face dificilă găsirea unui anumit element pe lista lungă (în special pe telefonul mobil). Din fericire, Facebook oferă câteva funcții utile pentru gestionarea și organizarea conținutului salvat.

Dacă nu ați creat încă nicio colecție, veți vedea o căsuță purpurie în partea de sus a paginii Saved. Pentru a crea o colecție, faceți clic pe butonul albastru + sau pe butonul New Collection din meniul din partea stângă. Apoi vi se va solicita să vă denumiți colecția.

2. Adăugați conținut într-o colecție

Dacă doriți să adăugați un post salvat într-o colecție, pur și simplu faceți clic pe « Adaugă în Colecție », butonul din imaginea de mai jos, vedeti sagețile cu roșu. Toate colecțiile pe care le-ați creat anterior apar ca opțiuni de alegere. Aveți și posibilitatea de a crea o nouă colecție.

Toate colecțiile pe care le-ați creat apar în meniul din stânga și în partea de sus a paginii, astfel încât să puteți accesa cu ușurință postările salvate ale fiecărei colecții.

3. Filtrați și gestionați elementele salvate

Unul dintre cele mai simple moduri de sortare a postărilor salvate este de a le filtra. Pentru aceasta, faceți clic pe cuvântul « All », în partea dreaptă sus a listei dvs. salvate. Apoi, selectați una dintre opțiunile de sortare din lista derulantă, pentru a filtra rapid lista pentru un anumit tip de postare.

De exemplu, dacă ați salvat un videoclip amuzant, despre catelusi drăguți, cu o lună în urmă, acesta ar putea fi pozitionat jos, la baza, in lista dvs. Dacă filtrezi conținutul pentru Videoclipuri, îl poți găsi dintr-un număr mai mic de postări.

Iată câteva modalități suplimentare de gestionare a conținutului dvs. salvat.

« SHARE » un articol salvat

Pentru a partaja conținutul direct din lista de articole salvate, dați clic pe butonul « Share », pe elementul pe care doriți să îl distribuiți și creati postarea. Această opțiune este utilă dacă ați salvat conținut valoros cu intenția de a-l distribui unei pagini sau unui grup pe care îl gestionați.

« SHARE » un articol salvat

Eliminati o postare

Dacă doriți să nu eliminati o postare din lista , plasați cursorul peste postare, în lista de articole salvate, și faceți clic pe "x", care apare în partea din dreapta sus. Aceasta elimină postarea din lista salvată. De asemenea, puteți elimina o postare făcând clic pe butonul cu trei puncte de sub postare.

Eliminati o postare

Marcați o postare salvată ca deschisă sau nedeschisă

Facebook vă permite să marcați un post salvat ca fiind deschis sau nedeschis. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul cu trei puncte, pentru acel element din listă, și selectați o opțiune din meniul derulant. Puteți să vă filtrați lista pentru a vedea numai postările care se încadrează în una din aceste două categorii, dacă doriți.

Marcați o postare salvată ca deschisă sau nedeschisă

Concluzie

Facebook e o platforma cu milioane de vizitatori, iar a ține pasul cu volumul mare de conținut notabil pe care îl întâlniți pe platformă este o provocare constantă. În calitate de om ce lucreaza in Marketing, și chiar ca utilizator obișnuit pe Facebook, va pot spune ca articolele și colecțiile salvate sunt două unelte simple care vă pot ajuta să urmăriți postările interesante și valoroase din feedul dvs. de știri, pentru a face referințe ulterioare sau să le împărtășiți publicului.

Dvs. ce credeti? Cum folosiți postările pe care le-ați salvat pe Facebook? Creați colecții pentru a organiza postările salvate? Vă rugăm să împărtășiți gândurile dvs. în comentariile de mai jos.

4
Cum să postați pe mai multe grupuri de Facebook fă...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts