Indicatori urmariti de un specialist SEO

Indicatori urmariti de un specialist SEO

Actiunile de optimizare pentru motorul de cautare implica o abordare pe mai multe dimensiuni sau directii. Acestea pot fi enumerate astfel: actiuni tehnice, actiuni creative si actiuni comerciale. Pentru a realiza corect aceste actiuni de optimizare SEO trebuie ca un website sa fie SEO friendly, sa beneficieze de optimizare si cercetare corespunzatoare in privinta cuvintelor-cheie si trebuie creat si integrat continut original si de calitate.

Principalii indicatori de analiza si interpretare a actiunilor SEO

1. Traficul organic

Traficul generat pe site de catre motorul de cautare este cel mai clar parametru de determinare a eficientei unei strategii SEO.

Principalul obiectiv al optimizarilor On-Page este de a imbunatati traficul cautarilor. Prin urmare, cresterile traficului sunt o dovada clara a unei optimizari corecte. Pentru a analiza ultimele date este recomandata utilizarea serviciului Google Analytics pentru a studia statisticile cu privire la traficul organic catre si pe website. 

2. Pozitionarea cuvintelor-cheie

Pozitionarea sau clasamentul cuvintelor-cheie este un bun indicator al progresului realizat in urma strategiei de optimizare. In cazul in care care cresterea traficului se datoreaza faptului ca utilizatorii cauta cuvinte-cheie generice (de tip long-tail), atunci eforturile si actiunile SEO au fost implementate cu succes.

3. Legaturi externe cu alte site-uri

Obiectivul unei strategii SEO este tocmai acesta, ca un numar din ce in ce mai mare de website-uri (recunoscute de motorul de cautare ca avand reputatie si cu o buna autoritate) sa faca referire (sa recomande) website-ul tau.

In acest fel, autoritatea site-ului tau este transferata din partea acelor platforme cu reputatie online si este remarcata o crestere a traficului prin intermediul acestor legaturi externe. 

4. Clasamentul SERP

Pentru ca Google personalizeaza cautarile este recomandat sa verificati pozitionarea website-ului prin intermediul cuvintelor-cheie cautand in browser-ul Google Chrome intr-un nou tab de tip incognito. Veti remarca o imbunatatire considerabila a vizibilitatii website-ului, pe masura ce progresati cu strategia de SEO.

5. Conversii si ROI

Activitatea SEO este cunoscuta ca fiind o optiune eficienta a marketing-ului online. Prin urmare, obiectivul unei strategii SEO consta in vanzarea produselor sau serviciilor listate in website.

Dar nu toate accesarile obtinute in urma cresterii traficului genereaza vanzari. Totusi, este important sa analizati numarul de conversii obtinute. Principala recomandare este sa utilizati Google Analytics.

6. Noi oportunitati de dezvoltare

Prin intermediul unei campanii de link-building, puteti creste numarul vanzarilor prin cresterea traficului si numarului de potentiali clienti. Actiunile de SEO si o strategie corect implementata sunt intotdeauna in avantajul unei afaceri online.

Ce puteti face in cazul in care strategia SEO nu functioneaza?

Activitatea de SEO permite oricui sa dezvolte noi strategii, utilizand noi variabile care pot fi controlate in avantajul optimizarii unui website pentru motorul de cautare.

Pentru firmele online aflate la inceput de drum, principala recomandare consta in accesarea unor servicii SEO profesionale facilitate, in general, de catre agentii particulare de marketing online sau de catre persoane fizice autorizate pasionate de practica si activitatea SEO.

Totusi, in cazul in care vreti sa descoperiti singuri cele mai bune formule de pozitionare in topul clasamentului cautarilor Google Search, SEO va permite sa faceti acest lucru.

Optimizarea este o activitate flexibila si frumoasa pentru toti cei care sunt atrasi sa obtina rezultate prin actiuni tehnice, creative si comerciale, specifice activitatii SEO. 

5
5 pasi esentiali pentru dezvoltarea unei companii ...
Cum sa ajungi la clienti prin servicii de redactar...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts