Messenger Chatbot - Ce este?

Messenger Chatbot - Ce este?

Ai auzit de chatbot? Nu? Ei bine, chatbot-ul este un instrument de marketing digital care poate face minuni, dar să vedem exact cum funcționează și de unde a plecat ideea acestui instrument.

În 2016, Mark Zuckerberg anunța lansarea platformei Facebook Messenger, un nou serviciu care permitea afacerilor de toate dimensiunile să construiască roboți în Messenger.

În zilele care au urmat după anunțul fondatorului Facebook, oamenii de marketing și de tehnologie și-au pierdut mințile. Mii de articole au fost scrise speculând potențialul pe care platforma Messenger îl va putea oferi pentru susținerea și îmbunătățirea relațiilor cu clienții.

De ce toată această nebunie? Pentru început, Facebook Messenger beneficiază deja de 1.3 miliarde de utilizatori activi care au adoptat Messenger ca pe un canal principal de comunicare. Entuziasmul timpuriu este justificat, dar ceea ce avea să urmeze era nedefinit. Ca oameni de marketing, avem o imensă oportunitate să conturăm această nouă oportunitate.

Zuckerberg spunea că "nimeni nu vrea să instaleze o nouă aplicație pentru fiecare afacere sau serviciu pe care îl folosește". Cu alte cuvinte, construirea chatbot-urilor în, deja, celebra aplicație Facebook Messenger ar putea permite companiilor să ajungă în fața clienților fără ca acestea să facă mari eforturi.

Ce este un chatbot de Messenger?

Un "bot" este un termen general folosit pentru a descrie orice software care îndeplinește sarcini în mod automat. Chatbot-ul, pe care îl putem construi, acum, și pe Messenger, îndeplinește sarcini automate cu privire la conversațiile între o pagină de business și interlocutorii acesteia.

Există mai multe forme și mai multe feluri în care se poate construi un astfel de chatbot. Facebook pune la dispoziție propriul sistem prin care oferă posibilitatea de a construi chatbot pentru răspunsuri rapide, însă totul se petrece în mod minimalist. Dezvoltatorii software au reușit să implementeze diverse platforme prin care construirea de chatbot pentru Messenger este mult mai facilă și mai complexă. Dintre aceste platforme, amintim Chatfuel și Manychat.

De ce să folosim chatbot-ul pentru Messenger?

Majoritatea oamenilor își verifică mult mai des aplicațiile de chat decât își verifică conturile de social media.

Un raport făcut de BI Intelligence arată că cei mai mulți utilizatori activi sunt pe cele patru aplicații de instant messaging: Messenger, WhatsApp, WeChat și Viber, iar cele mai populare rețele de social media sunt Facebook, Instagram, Twitter și LinkedIn.

Oportunitatea de marketing pe platforma de Messenger este enormă deoarece, la ora actuală, doar 2% dintre afaceri pot crea interacțiune în mod automat prin mesaje cu clienții săi.

Chatbot-ul oferă posibilitatea de a crea interacțiune de până la 80 de ori mai mare față de email sau social media. Statisticile arată că marketingul pe Facebook Messenger are cea mai mare rată de interacțiune față de oricare alt canal. În timp ce rata de deschidere a email-urilor este de circa 5-10 procente, iar rata afișării organice a postărilor pe social media este cuprinsă între 0 și 8 procente, Facebook Messenger are o rată de deschidere a mesajelor de 70-80% în mai puțin de o oră.

Numărul paginilor de Facebook care folosesc astfel de instrumente la începutul anului 2019 este de peste 500.000, iar rata de satisfacție a clienților este de 73%.

Până la 85% dintre interacțiunile afacere-client (pe rețelele de socializare) vor avea loc, până în 2020, fără intermediere umană.

În concluzie, chatbot-ul de Messenger este un software care realizează conversații, în mod automat, între paginile de Facebook și interlocutorii acestora, facilitând, astfel, relațiile între brand-uri și clienți.

3
Cum să-ți salvezi afacerea online în 2018?
Tu ești în control?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts