O lume fara SEO?

O lume fara SEO?

In ziua de astazi, absenta de servicii SEO ar prezenta un dezastru in toata regula pentru o multime de companii, in special pentru cele care depind de internet. Serviiciile de optimizare SEO sunt esentiale din mai multe puncte de vedere.

Optimizarea pentru motoare de cautare

Este un proces de perfectionare a vizibilitatii site-urilor web sau paginilor web in cadrul ordonarii rezultatelor cautarii in lista facuta de motorul de cautare. SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practica aparuta in anii 1990, odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet. Reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie, astfel marindu-se traficul calitativ al site-ului si experienta oferita utilizatorilor.

In ultimii ani domeniul a primit deja primele sale „subdomenii":

  • SEO pentru magazinele online (Ecomm SEO, sau SEO pentru E-commerce);
  • SEO International (pentru site-urile cu mai multe versiuni in functie de limba cititorului sau de aria sa geografica);
  • SEO Local (optimizarea pentru prezenta pe harti - in special in sistemul Google My Business)
  • SEO pentru Youtube (gasiti detaliile necesare urmand link-ul).

Acum ca, daca am inteles pe "romaneste" ce inseamana sa folosesti servicii SEO, trebuie sa vedem si cum se aplica aceste tehnici.

7 pasi pentru un site de succes, de la inceputuri pana la optimizari

1. Configurarea - incepeti imediat prin alegerea denumirii de domeniu potrivite, efectuarea configurarilor de server necesare, alegerea si configurarea unui sistem de gestionare a continutului si instalarea unui pachet de analiza prietenos SEO.

2. Cercetare si directionare - in primul rand, aliniati-va obiectivele de afaceri si optimizare SEO, apoi efectuati cercetarea cu cuvinte cheie directionate pentru a gasi cele mai bune fraze de cautare care se aliniaza la afacere.

3. Factorii de pagina - faceti cautarea mai usoara pentru motoarele de cautare, ca sa va dati seama ce continut este inclus pe pagini si ce subiecte sunt prezente. Optimizati titlurile, descrierile, etichetele antetului etc.

4. Arhitectura informatiilor - arhitectura informatiilor formeaza scheletul sau cadrul site-ului. Articulatiile sunt legaturile dintre pagini. Motoarele de cautare utilizeaza aceste linkuri pentru a descoperi paginile si pentru a determina ce pagini sunt mai importante decat altele. Linkurile includ navigarea principala, navigarea in categorii, harta site-ului, footer-ul, nivelele de traseu cu pasii de localizare si multe altele.

5. Constientizarea - restul lumii, inclusiv motoarele de cautare, trebuie sa fie constiente de site-ul web si de continutul pe care il contine. Tehnicile pentru constientizarea intregii arhitecturi includ hartile site-ului XML, construirea de link-uri si optimizarea social media.

6. Acceleratoarele - gestionarea distribuirii clasificarii de pagini, extinderea cercetarii de cuvinte cheie, construirea link-ului strategic si generarea de buzunare despre site vor amplifica sau accelera rezultatele.

7. Masurati si perfectionati - odata ce traficul incepe sa curga, rezultatele ar trebui masurate in functie de obiectivele companiei. Utilizati analizele si cercetarea avansata a cuvintelor cheie pentru a gasi noi oportunitati pentru a adauga continut nou vizat pe site.

De asemenea, SEO implica si o promovare a site-ului pe alte site-uri si bloguri si obtinerea de backlink-uri (SEO off-site). Printre metodele de obtinere a backlink-urilor se numara: publicare advertoriale pe site-uri si bloguri relevante, din acelasi domeniu de activitate, publicare de comunicate de presa, plasare bannere care contin link catre site-ul promovat, plasare linkuri catre site-ul promovat in blogroll-ul sau footerul unui website partener.

Beneficiile aduse de SEO 

Nivelul si calitatea optimizarii afecteaza cresterea in vizibilitate online a site-ului in motoarele de cautare. La final, aceasta se traduce in numarul de afisari ale site-ului tau atunci cand un utilizator cauta un anumit termen/cuvant cheie.

Cresterea numarului de utilizatori care ajung pe site - odata cu cresterea vizibilitati site-ului in motoarele de cautare, sansele ca site-ul tau sa fie accesat de mai multi utilizatori cred proportional.

SEO este si ramane un criteriu de baza pentru cei care doresc sa fie implicati in mediul virtual, fie ca doresc sa isi mareasca afacerea sau vor sa isi promoveze serviciile de pe site. SEO nu a fost niciodata mai simplu de folosit!

1
6 pasi esentiali pentru a atinge succesul in SEO

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts