SEO pentru incepatori

SEO pentru incepatori

Termenul SEO nu este ceva nou, deoarece se foloseste inca din anii '90, insa pentru cei neinitiati poate fi o provocare. Este important sa stim ca multe companii folosesc servicii SEO pentru a-si optimiza cautarile pe internet.

Ce este SEO?

Optimizarea motorului de cautare este exact asa cum pare: optimizarea continutului site-ului pentru motoarele de cautare. Astfel, motoare de cautare precum Google si multe altele pot sa va indexeze cu usurinta continutul, sa clasifice fiecare pagina pe baza informatiilor pe care acesta le contine si apoi sa le difuzeze pana la persoanele care cauta aceste informatii pe Internet.

Prin efectuarea unor modificari simple la continutul site-ului, utilizatorii care cauta online vor avea mai multe sanse sa va gaseasca, Ceea ce inseamna cresterea traficului pe site, iar asta aduce numai beneficii pe termen lung.

Potrivit Jurnalului pentru motoarele de cautare, 70-80% dintre utilizatori ignora anunturile platite, concentrandu-se in schimb pe rezultatele cautarii organice. SEO este una dintre cele mai ieftine si mai usoare modalitati de a aduce trafic mai mult pe site-ul Web. Sincer, daca nu optimizati pentru cautare, veti lasa vizitatorii pe masa.

Cum functioneaza motoarele de cautare?

Un proces principal al motorului de cautare are trei aspecte: accesarea cu crawlere, indexarea si interogarea. Sa definim pe fiecare in parte:

  1. Crawling: Un motor de cautare ruleaza un program software numit "spider" pentru a gasi continut pe web.
  2. Indexarea: motorul de cautare analizeaza continutul pe care il gaseste pentru a determina despre ce este vorba, apoi il indexeaza - sau organizeaza continutul - astfel incat acesta sa fie recuperat rapid la urmatoarea etapa.
  3. Querying: atunci cand efectuezi o cautare online, motorul de cautare preia o lista de rezultate pe care sa le iei in considerare. Aceste rezultate ale cautarii apar pe o pagina SERP. Dupa cum afirma Google, "algoritmii nostri cauta termenii de cautare in index pentru a gasi paginile corespunzatoare."

Ce este un algoritm?

Algoritmul Google este un program care analizeaza o serie de caracteristici unice ale fiecarei pagini web pe care o indexeaza. Acest lucru ajuta Google sa difuzeze cele mai relevante pagini ca raspuns la interogarea unui utilizator.

Cum atrag atentia Google?

Acesta este motivul pentru care suntem aici: sa invatam cum sa atragem atentia Google asupra SEO pentru a va pozitiona mai mult si pentru a creste traficul de pe site-ul de cautare. Deci, exact ce cauta Google? In primul rand, sa vorbim despre ceea ce Google nu cauta. In trecut, multi experti SEO se aflau in domeniul jocurilor de noroc in speranta de a obtine plasarea de top pe SERP pentru a atrage utilizatori. Daca Google are incredere in pagina suficienta pentru a va servi ca un rezultat de top al unei interogari, atunci acea pagina ofera mai bine o mare bucata de continut spectatorului. Daca un procent ridicat de utilizatori parasesc pagina fara sa faca clic pe alta, rezultand o rata ridicata de respingere, Google va va penaliza pentru aceasta.

Cum sa utilizati cuvinte cheie pentru SEO

Vedeti cum am discutat despre calitatea si durata continutului inainte de a explica modul de utilizare a cuvintelor cheie? Nu este pentru ca cuvintele cheie nu sunt importante, deoarece sunt. Dar, datorita acelor modificari algoritmice pe care le-am mentionat, cuvintele cheie nu mai pastreaza puterea pe care o faceau odata. Daca nu aveti continut excelent, atunci toate cuvintele cheie din lume nu va pot ajuta. Si, de fapt, prea multe cuvinte-cheie sau "umpluturi de cuvinte cheie" va vor rani, sub forma unor sanctiuni Google.

Acestea fiind spuse, cuvintele cheie sunt inca un element important pentru a fi incluse in strategia voastra de optimizare SEO.

Raspuns la o intrebare des intalnita - cum finantam aceasta activitate: Digital Craft Agency - Start-UP Nation, solutia ideala pentru cei aflati la inceputul unei afaceri.

1
6 pasi esentiali pentru a atinge succesul in SEO
Invata sa faci SEO de unul singur

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts