Te enervează reclamele pe YouTube? Află cum poți scăpa de ele

Te enervează reclamele pe YouTube? Află cum poți scăpa de ele

După ce am scris articolul despre reclamele pe Facebook, m-am gândit că reclamele pe YouTube sunt mult mai enervante decât cele pe platforma de socializare. Ce sunt acestea, cum funcționează și cum să scapi de ele am scris în acest articol. La treabă, haide!

Ce sunt reclamele pe Youtube?

Pe YouTube, reclamele sunt clipuri video sponsorizate (plătite) pentru a ajunge la cât mai multe persoane și sunt integrate în postările gratuite ale creatorilor de conținut. Există anumite criterii pe care un creator trebuie să le îndeplinească pentru a putea activa reclamele pe contul lui, dar nu intru în detalii aici. Politica YouTube este și ea puțin dificil de înțeles, exact ca în cazul Facebook.

De ce sunt reclamele?

YouTube = platformă gratuită de conținut video

Hmmm... Platformă gratuită? Atunci de unde-și ia banii? Din reclame.

Doar că YouTube a creat un sistem și nu doar că obține venituri din reclame (pentru a-și plăti angajații și sistemele folosite), dar împarte din acest venit către creatorii de conținut. De aceea, cei din urmă aleg să activeze reclamele pe conturile lor.

Unde apar și cine hotărăște unde apar reclamele?

Reclamele pe YouTube pot apărea în mai multe locuri precum: la începutul și la sfârșitul videoclipului, în interiorul acestuia sub formă de video sau banner sau în coloana din dreapta, deasupra recomandărilor.

Cei care publică videoclipuri pe această platformă sunt direct responsabili pentru afișarea reclamelor, astfel ei pot hotărî unde să fie afișate clipurile sponsorizate.

Au opțiunile pe care le-am menționat mai sus, dar precizez că pentru a avea voie să pună reclame în interiorul clipului video, acesta trebuie să depășească 10 minute.

Acum... De ce apar atât de multe reclame?

Păi mai multe reclame înseamnă mai mulți bani. Și cum, în România, banii obținuți din reclame pe YouTube sunt destul de puțini în comparație cu alte țări, creatorii preferă să pună cât mai multe reclame pentru a obține un venit mai bun.

De ce primești reclame pe Youtube?

Reclamele pe YouTube se setează printr-o unealtă Google, numită Adsense. Aceasta a fost construită inițial pentru reclamele pe motorul de căutare al companiei, însă, o dată cu achiziția YouTube de către Google, unealta a devenit disponibilă și aici.

Adsense funcționează în mare parte pe baza cuvintelor cheie pe care tu le scrii, dar probabil ai observat că de multe ori reclamele pe care le primești nu sunt reprezentative pentru tine. Eh, nu e o unealtă perfectă... Cel puțin pentru YouTube.

Dar sunt multe cazurile în care se întâmplă să cauți ceva pe Google, apoi să primești o reclamă asemănătoare pe platforma video. Să zicem că, la fel ca în cazul Facebook, reclamele sunt bazate pe interesele tale.

Cum poți elimina reclamele pe Youtube?

Măcar o dată în viață te-a enervat o reclamă pe YouTube, corect?

Pentru a scăpa de reclamele astea enervante există două modalități: una morală, alta... mai puțin morală.

Modalitatea morală de a scăpa de reclamele pe YouTube este aceea de a achiziționa un abonament lunar la YouTube Premium disponibil din primăvara lui 2019 și în România.

Ce face acest YouTube Premium? Pentru că tu plătetești abonamentul lunar, YouTube nu îți va mai afișa reclame, dar în același timp creatorii de conținut vor fi plătiți când tu te vei uita la ei.

Și abonamentul nu e unul mare: 26 de lei/lună.

YouTube Premium

Modalitatea mai puțin morală de a scăpa de reclamele, dar nerecomandată de mine, este instalarea unei extensii "AdBlock" în motorul tău de căutare sau dacă ești pe mobil, descărcarea unei aplicații numită "Free music for YouTube: Stream".

Nu e în regulă să faci aceste două lucruri pentru că vei scăpa de reclame, dar nici creatorii de conținut pe care tu îi urmărești nu vor mai primi niciun ban și îi vei descuraja să mai creeze clipuri. Și parcă n-ai vrea să nu mai facă video, nu?

Sper că ți-am fost de folos cu acest articol, iar dacă ai întrebări, te aștept în secțiunea de comentarii.

Cu drag,
Claudiu (pe care încă îl enervează reclamele pe YouTube) Margină

2
Câți bani din Instagram fac influencerii?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts