Fericirea, ca o artă. Rezoluţia anului 2018

LIFE

Fericirea este o artă.

Se preia, se învaţă. Unii, ceva mai norocoşi, o moştenesc. Aş spune şi că fericirea se cultivă cu grijă asemenea unei flori menită să înfrumuseţeze viaţa. Cu toate acestea, nu toţi venim pe lume suficient de înzestraţi cu acest talent. La urma urmelor, este şi acesta un talent. Să poţi zâmbi oricând, oricui, disimulând sub o perdea lucruri mai puţin roz. Să fii fericit doar pentru că te-ai trezit şi în această dimineaţă, aparent o dimineaţă ca oricare alta. Să fii fericit dacă ai putut ajuta pe cineva necondiţionat. Să fii fericit că poţi ierta şi uita în acelaşi timp.

Oamenii fericiţi sunt mai frumoşi decât cei nefericiţi!

Nu este niciodată prea târziu să începi a te iniţia în această artă. Trebuie doar să vrei. Dacă eşti genul veşnic posac şi nemulţumit, probabil îţi va veni incredibil de greu să simţi fericire în faţa unui răsărit de soare. Poate nici nu vei avea răbdarea să-l contempli aşa cum ar trebui. Dacă ţi se pare firesc să trăieşti zile reuşite, sunt şanse ca nici asta să nu te impresioneze prea tare: faptul că ai avut o zi frumoasă.

De aceea zic, fericirea se învaţă, se exersează. Ea aduce plus-valoare întregului psihic. Nu a spus nimeni că este uşor, dar lucrurile uşoare parcă nici nu îţi dau nu ştiu ce satisfacţie. Ştii şi tu asta.

Unii cred că binele, frumosul şi implicit fericirea li se cuvin. Nimic mai greşit. Fericirea se câştigă, se cizelează pentru a fi trăită demn şi transmisă mai departe.

Să bifăm fericirea pe agenda 2018, ca o rezoluţie (dacă vreţi şi dacă vă place cuvântul)! Nu uitaţi că un psihic solid, optimist, atrage lucrurile pozitive care, la rândul lor, te pot mobiliza nesperat de tare. Bucurându-ne mai des de simplitatea vieţii, vom fi mai sănătoşi şi mai mulţumiţi de lucrurile bune care ni se întâmplă. Vom vedea mai des partea plină a paharului! Vom căuta mai rar nod în papură şi vom fi împăcaţi cu noi înşine şi cu ceilalţi. Trebuie doar să încerci. Iar dacă ai început deja, treci la nivelul următor!

Be happy, my friend!

11
Despre mama cu tot cu farmecul ei

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts