Camera copilului si psihologia culorilor

camera-copilului-si-psihologia-culorilor In camera copilului tau ce culoare predomina?

Copiii iubesc culorile stridente, dar nu este o idee tocmai buna sa folositi doar culorile sale preferate cand hotarati sa ii zugraviti camera.

Cand vine vorba de aceasta schimbare de "look" privind spatiul lui de joaca sau somn, este util sa aveti cateva informatii minime privind psihologia culorilor.

Ca parinti, veti dori sa decorati si aranjati camera copilului in asa fel incat sa fie potrivita cu personalitatea lui si sa ii ofere un mediu cat mai adecvat pentru somn, joaca sau studiu.

Spre exemplu, intelegerea modului in care culorile influenteaza comportamentul va poate ajuta sa gasiti culorile cele mai potrivite pentru a linisti un copil hiperactiv sau pentru a stimula un copil din cale afara de linistit si rezervat.

ALBUL

De obicei, albul este asociat cu puritatea, curatenia si siguranta. O camera varuita in alb poate parea mai spatioasa, insa ii poate da si un aspect rece si neprimitor. Exista studii care demonstreaza ca albul de pe peretii cmerelor de spital are tendinta de a deprima pacientii.

ROSUL

Aceasta culoare este energetica si stimulanta, evocand emotii intense. Daca alegeti sa folositi aceasta culoare pentru peretii camerei copilului, acesta cel mai probabil, va deveni mai agitat si nu se va mai putea concentra pe activitati mentale.

ORANJUL

Aceasta culoare se afla intre rosu si galben, insa nu este asociata cu emotiile violente pe care le stimuleaza rosul. Oranjul energizeaza, produce buna dispozitie, fiind o culoare asociata cu entuziasmul si creativitatea. Dezavantajul acestei culori, este ca nu este in niciun fel asociata cu calmul, ci mai degraba cu activitatea intensa si activarea emotionala.

GALBENUL

Este o culoare activa si vizibila, acesta este si motivul pentru care este folosita in vopsirea taxiurilor. La fel ca si oranjul, este o culoare asociata cu buna dispozitie si activitate, insa folosita in exces poate deveni iritanta. In nunate pale, este o culoare foarte potrivita camerei unui copil.

VERDELE

Este o cukoare asociata cu natura. O culoare linistitoare care simbolizeaza cresterea, prospetimea si speranta. Este mai putin suparatoare pentru ochi si mai putin activanta precum rosul sau oranjul.

ALBASTRUL

Intrebati care este culoarea lor favorita, majoritatea oamenilor vor raspunde ca albastrul. Este o culoare care evoca incredere, calm si siguranta. Totusi, nuantele inchise de albastru pot transmite usoare sentimente de deprimare. Tonurile deschise de albastru amintesc de culoarea cerului si a marii linistite. Folosite in camera copilului, il vor face sa resimta un sentiment de liniste si confort.

VIOLETUL

Este o culoare asociata cu nobletea, regalitatea si puterea. Combina practic din calmul albastrului cu energia conferita de rosu si in functie de noanta, poate avea efectul psihologic al albastrului, sau al rosului.

ROZUL

Este cea mai putin intensa nuanta a rosului. Evoca florile proaspete si este asociata cu feminitatea si compasiunea. Rozul induce un sentiment de calm si atenueaza mania, agresivitatea, sau sentimentul de abandon.

In camera copilului tau ce culoare predomina?

1
Terapia, intre magie si munca multa
Atentie, persoane toxice la orizont!

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts