"Eu te-am facut... eu te iubesc"

Eu te-am facut…eu te iubesc

"Eu te-am facut... eu te iubesc." Am vazut aceasta postare la un moment dat pe o retea de socializare si mi-a placut maxim! Stim ca este o parafrazare a unei expresii mult mai dureroase care a fost si din pacate inca mai este folosita in folclorul romanesc. Asa cum spune si expresia, copii sunt parte din noi si iubirea ar trebui sa fie neconditionata. Spun ca ar trebui fiidca sunt si cazuri mai putin fericite in care iubirea neconditionata este doar un mit.

Acum ceva vreme ma gandeam la aceasta iubire neconditionata si ce presupune si cel mai mult la faptul ca noi nu stim sa iubim neconditionat. Exista multe concepte, ca acesta, despre care citim in carti, auzim la cursuri sau de la persoane de specialitate, dar... cum facem iubirea neconditionata???

Cineva mi-a zis candva ca daca nu te poti iubi pe tine, nu poti iubi pe altcineva. Atunci am fost foarte revoltata fiindca nu eram de acord. Cum sa nu pot iubi pe altcineva??? Pai imi iubesc sotul, imi iubesc copiii si cea mai lunga relatie de iubire a mea este cu parintii mei. Mai tarziu am inteles ca iubesc, doar ca nu iubesc neconditionat. Si pe mine ma iubesc doar atunci cand..x, y, z, a, b, c... si lista este extrem de lunga. Din pacate nu am fost invatati sa iubim neconditionat. Nici parintii nostri nu au fost invatati. Nici parintii parintilor nostri nu au stiut. Astfel este greu sa faci ceva ce nu stii cum sa o faci.

In timp, am invatat ca pot sa iubesc fara conditii. Ca pot iubi si atunci cand persoana este suparata pe mine. Pot iubi si atunci cand persoana ma jigneste, si cand persoana nu ma iubeste inapoi. Am invatat ca iubesc pentru mine, nu pentru ea. Ca atunci cand dau iubire unei persoane de fapt imi dau iubire mie! Cand am inceput sa gandesc si mai tarziu sa si simt acest lucru am descoperit iubirea neconditionata. Am descoperit ca imi iubesc copiii si cand fac lucruri pe care altii le considera "rele", ii iubesc si cand se crizeaza si cand sunt "neascultatori". 

Am descoperit ca in momentele dificile sunt furioasa pe ce fac ei si nu pierd iubirea! Dar cel mai important am invatat sa exprim aceste lucruri si sa le proiectez inafara mea. Sa le spun copiilor mei: "Sunt suparata pe ce ai facut... ", "Chiar daca te iubesc, pot fi furioasa pe comportamentul tau". Astfel, ei invata ca daca gresesc nu pierd iubirea. Ca iubirea ramane la locul ei, indiferent ce se intampla. In asa fel invata ce inseamna iubirea neconditionata!

Cu mult drag, Antonina

3
Focus
"Dar asa am crescut si noi!" …

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts