Plictiseala la copii

Plictiseala la copii

Am mai scris despre asta si am o parere un pic diferita despre plictiseala la copii decat marea majoritate articolelor pe care le-am citit in ultimii ani. Azi insa am avut un moment interesant de plictiseala a copiilor mei. Am fost ziua la gradina zoologica din Timisoara, unde apropo azi a fost atat de plin cum nu am mai vazut in viata mea acest loc. Pe drum spre casa, copiii au vazut duba cu langosi si am decis ca facem si noi acasa. Am ajuns acasa si am mancat. Dupa mancare am avut un moment de liniste, fiecare a facut ce a simtit el si intr-un final ne-am mobilizat la activitati. Eu m-am apucat sa fac curat la bucatarie si iubitul meu sa faca aluatul pentru langosi.

In acest moment copiii se jucam leapsa, apoi scunsa si la un moment dat s-au plictisit si fiica mea a venit cu replica geniala: "Ma mai joc cu tine doar daca se joaca si mama cu noi". M-am cam infoiat in pene si am incercat cat de frumos sa ii explic fiicei mele sa nu mai conditioneze astfel si ca daca vrea sa se joace - sa se joace, daca nu - nu, dar sa nu ma bage pe mine la mijloc. Si atunci fiul meu vine cu replica: "Pai si noi ce sa facem??? ca ne plictisim... ". Ooooo, sa ma fi vazut pe mine atunci... avem zeci de jocuri in casa si ei se plictisesc???? Nu am zis nimic decat ca se descurca.

Am plecat la bucatarie iritata si dupa aproximativ 10 minute ii aud cum se joaca. Au gasit ce sa se joace. Au gasit ce sa se joace timp de 2 ore dupa si asta ma duce cu gandul la faptul ca atunci cand tu te schimbi, se schimba si ei!!! Azi nu am stat pe telefon deloc, cand ma plictiseam luam e-readerul si citeam sau faceam exercitii fizice. Ar fi avut ocazia sa se duca la tablete, dar ei au ales sa se joace impreuna si asta ma mai duce la o idee. Eu tot imi doresc sa stau mai mult cu ei, mai mult, si ma întrebam dacă se poate mai mult decât toată ziua?! Dar au nevoie sa mai stea si fara adulti!!!!

Ii ascultam si mi se umplea sufletul de fericire ca pot sa gaseasca jocuri fara sa se certe sau sa se plictiseasca.

In concluzie, plictiseala este buna daca are si exemple bune. Daca si tu, adult de langa ei, atunci cand te plictisesti faci ceea ce ai vrea sa faca ei, devii un exemplu adevarat !!!!

Te salut si te incurajez sa-i lasi sa se plictiseasca "controlat", adica nu sa se puna la tableta si alte electronice, ci sa caute jocuri interesante.

Tosha.

1
Scumpa mea fiica...
Copii supradotati

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts