Să nu fim absenți în prezența copilului nostru

Contează foarte mult calitatea timpului petrecut împreună cu copii noștrii

De multe ori suntem tentați să spunem că înainte era mai mult timp liber, că viața se desfășura lent, iar acum totul se desfășoară cu viteza lumini și nu mai avem timpul necesar să facem ceea ce ne dorim.

Însă odată ajunși părinți nimeni nu ne dă timp poate atât cât am vrea și ne lăsăm luați de val motivați de a aduce cele necesare unei vieți mai bune pentru copii decât cea care a fost a noastră când am fost ca ei.

La fel și cei mici atunci când încep grădinița sunt prinși în vâltoarea diferitelor cursuri și activități.

Astfel că timpul efectiv petrecut împreună se reduce substanțial.

Totuși nu o bonă sau un calculator și nici un televizor sau cine știe ce apărat sofisticat nu vor ține loc de ceea ce copii primesc afectiv, emoțional de la părinți.

Începând din primele momente și pe parcursul dezvoltării lor, copii au nevoie de timp petrecut împreună cu părinții lor pentru ca ei să se dezvolte sufletește armonios.

Au nevoie nu numai de prezența fizică ci mai ales de prezența afectivă alături de ei.

Mai mult, timpul petrecut împreună are beneficii în ambele sensuri, adică și noi adulții primim de la ei energia, sinceritatea, relaxarea, exprimarea deschisă a ceea ce simt, bucuria, veselia.

Pentru că lumea în care trăim totul se desfășoară rapid să nu uităm că ceea ce contează foarte mult este calitatea timpului petrecut împreună cu copii noștrii.


Astfel că putem juca diverse jocuri cu ei, putem intra în jocul lor imaginar, putem colora și decupa împreună, modela și picta, chiar dacă uneori suntem tentați să spunem că nu știm cum să facem sau nu ne pricepem. Nici copiii nu știu.

Timpul petrecut la masă cu toții, plimbările și jocurile în aer liber sau seara când citim o poveste, toate acestea reprezintă, furnizează hrana emoțională sănătoasă ce îi va însoți întotdeauna asigurându-le un echilibru emoțional pentru tot restul vieții.

7
Rolul tatălui în dezvoltarea psihologică a copiilo...
Psihoterapia atacurilor de panică

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/