Toleranța ne ajută să acceptăm ceea ce nu putem schimba

Toleranța ne ajută să acceptăm ceea ce nu putem schimba

Toleranța ne ajută să acceptăm ceea ce nu putem schimba, dar și să vedem partea bună a lucrurilor. Tolerata înseamnă răbdare, atât cu noi înșine dar și cu cei mici, ajutându-i astfel să își păstreze liniștea interioară atunci când vor fi înconjurați de situații stresante sau momente de criză.

Toleranța implică și prețuirea diversității.

Așa îi vom învăța pe copiii noștrii să accepte și să fie acceptați de către ceilalți. Atmosfera de toleranță, considerație și bunăvoința dintre membrii familiei are un cuvânt greu de spus în pregătirea copiilor, în ceea ce privește acceptarea diferențelor dintre indivizi. 

Arătându-le copiilor că acțiunile lor se cumulează în timp, îi ajutăm să înțeleagă că nu au nevoie de nici o magie ca să își atingă țelul și să se realizeze. Atunci când sunt încurajați, copiii devin încrezători, acest lucru presupunând o atenție sporită asupra nevoilor, talentelor și dorințelor copilului. 

Este normal să lăudăm copilul pentru o treabă bine făcută, dar, în același timp este important să le recunoaștem primii pași timizi în ceea ce și-au propus. 

Chiar și atunci când copii sunt supărați de o nereușită, este important să atragem atenția a ceea ce a fost bun în demersul lui și nu asupra faptului că nu și-au atins complet țelul. 

A încuraja nu înseamnă să facem în locul lor ceea ce au de făcut, ci să avem răbdare și să le acordăm copiilor suficient timp pentru a exersa lucrurile pe care le învață (de exemplu să se îmbrace, să se încalțe, să calculeze… ). 

Timpul petrecut alături de el are o importanță capitală, plecând de la momentele când bebelușul este ținut în brațe de mama lui și până la diverse activități desfășurate împreună. 

Atunci când vă petreceți timpul împreună, vă ajutați copiii să-și creeze amintiri sănătoase, ce îi vor însoți întotdeauna încurajându-i și asigurându-le un echilibru, stabilitate și chiar fericire pentru tot restul vieții.

6
Riscurile psihologice ale sarcinii întâmplătoare l...
Perioada de sarcină a gravidei și dezvoltarea emoț...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts