10 sfaturi pentru longevitate

10-sfaturi-pentru-longevitate

Care sunt cele mai importante reguli pentru o viață lungă și sănătoasă? Iată o listă cu cele mai bune 10 sfaturi pentru longevitate:

Protejați-vă ADN-ul

Pe măsură ce imbătrânim, capetele cromozomilor noștri (telomeri) devin mai mici. Acest lucru creează șansele de a ne îmbolnăvi mai des. Schimbările în stilul de viață, combinate cu exerciții fizice și nutriție pot încetini îmbătrânirea la nivel celular.

Relaxați-vă

Mai multe studii au corelat faptul că persoanele care sunt conștiincioase, care acordă atenție detaliilor, gândesc și acționează pentru ce e drept și corect, trăiesc mai mult. Ei fac mai multe lucruri pentru a-și proteja sănătatea și alegerile lor conduc spre relații mai puternice și îmbunătățirea carierei.

Făceți-vă prieteni

Cercetătorii australieni au studiat grupuri vârstnice și au constatat că legăturile sociale și prieteniile la aceste vârste pot să-ți extindă durata de viață până la 10 ani.

Selectați-vă corect prietenii

Este bine să alegeți prieteni care urmează un stil de viață sănătos. Șansele de a deveni obezi sau de a adopta fumatul și alcoolul sunt în creștere dacă legăturile noastre sociale se corelează cu astfel de obiceiuri.

Opriți fumatul!

Un studiu britanic realizat timp de 50 de ani a arătat că oprirea fumatului la vârsta de 30 de ani poate crește durata de viață cu 10 ani. O întrerupere corespunzătoare de 40, 50 sau 60 poate adăuga 9, 6 sau 3 ani suplimentari de viață.

"Îmbrățișați" somnul de prânz!

Un studiu în care au fost implicați 24.000 de persoane arată că și o scurtă perioadă de prânz (o durată de 1 oră) reduce șansa de a suferi boli cardiovasculare cu 37%. Cercetătorii cred că acesta este modul în care inima este protejată prin reducerea hipersecreției hormonilor de stres.

Respectați un program nutrițional echilibrat!

O dietă bogată în legume, fructe, pește, nuci, ulei de măsline și aport adecvat de apă, precum și evitarea alimentelor procesate și standardizate pot duce la beneficii pe termen lung pentru sănătatea noastră.

Reduceți-vă greutatea corporală!

Dacă o persoană este supraponderală, reducerea cu 5-10% a greutății corporale și, în special, limitarea obezității centrale poate duce la o reducere a incidenței diabetului zaharat, a evenimentelor cardiovasculare și/sau a altor boli cronice sau autoimune.

Faceți din somnul dumneavoastră o prioritate!

Somnul satisfăcător pe timp de noapte poate reduce riscul obezității, diabetului, bolilor de inimă și tulburărilor de dispoziție. În schimb, somnul mai scurt de 5 ore poate duce la o creștere a hormonilor de stres implicați în boli de inimă.

Activați-vă mintea!

Activitățile și obiceiurile care vă interesează vă pot prelungi viața. Oamenii de știință japonezi au studiat timp de 13 ani bărbații care au avut o motivație și un scop puternic în viață și au concluzionat că sunt mai puțin susceptibili de a avea accident vascular cerebral sau boli de inimă comparativ cu cei care nu au avut practici similare.

3
To D or not to D? Cât de importantă este Vitamina ...
Ce este psoriazisul?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts