Beneficiile chiropracticii in lumea sportului

Beneficiile chiropracticii in lumea sportului

Pierderea mobilitatii articulatiilor, muschilor, ligamentelor provoaca deteriorări importante la nivelul starii noastre de sanatate, indiferent daca este vorba despre sportivi sau persoane fara activitate fizica intensa.

Gama simptomelor poate porni de la contracturi usoare pana la unele grave si se poate ajunge chiar la durerea cronica, alterand astfel performanta sportiva.

Modul în care funcționează această terapie:

Contrar opiniei generale, chiropractica nu inseamna doar despre manevrarea unor articulații, pentru a le "pune la loc", manevre însoțite de pocnituri. Cercetări științifice recente arată că efectul terapeutic al acestor manevre se datorează unui proces complex, care integrează fenomenul mecanic, dar nu este limitat la el. Pentru ca vorbim despre o succesiune de actiuni, care vizeaza un complex de efecte, atat asupra sistemului muscolo-scheletal, cat si asupra sistemului nervos. Iata care sunt acestea:

 1. Stimularea mecanică
 2. Manipularea osteo-musculo-scheletală

Manevrele chiropractice reduc presiunea asupra unor zone punctuale de pe traseele neuronale conexe articulațiilor și vertebrelor pentru ca, sa nu uitam, sistemul nervos este centrul de control al corpului si nu este lipsit de probleme. Prin perspectiva sa, specifica, asupra intregului organism, chiropractorul recunoaste si ulterior trateaza cauzele reale ale durerilor care limiteaza practica sportiva. Eficacitatea manevrelor trece dincolo de ameliorarea simptomelor, redand potentialul si forta musculara, supletea articulatiilor si capacitatea respiratorie.

Acest tratament permite, de asemenea, o mai buna concentrare înaintea întrecerii si o recuperare optima dupa efort. O terapie indicata in mod special pentru a corecta consecintele caderilor, ale traumatismelor survenite in timpul antrenamentelor si concursurilor.

Preventiv, sunt recomandate evaluari regulate pentru supravegherea sportivului si a dezvoltarii sale fizice armonioase. Este bine ca sportivii de performanta sa fie monitorizati de un specialist chiropractor (osteopat) pentru a-i ajuta in mentinerea echilibrului corpului, fapt ce le va permite sa practice un sport în mod durabil.

Inaintea fiecarui concurs, este recomandat sa programati un health "check-up" pentru fi pregatit optim la nivel fizic.

Situatii in care se indica terapia chiropractica:

 1. reechilibrarea axelor articulare perturbate de traumatism
 2. dupa fracturi, entorse, operatii chirurgicale pentru o mai buna recuperare
 3. stergerea memoriei unor traumatisme vechi
 4. traumatisme osoase
 5. dureri articulare diverse
 6. tenis elbow, talalgii, periartrite,etc.
 7. blocaj intercostal cu dificultate in respiratie in caz de efort
 8. sciatica, cervicalgii, dorsalgii, lombalgii
 9. dureri de cap, tulburari de echilibru, ameteli,
 10. proasta recuperare intre concursuri
 11. stress, lipsa de concentrare, somn dificil

Prezenta osteopatiei chiropracticii în lumea sportului

La cererea federatiilor sportive (ïn Franta si în lume), chiropractorii intervin în cadrul unor manifestari sportive de renume cum ar fi: Turul Frantei de Vela, Trofeul Clairefontaine, Evian Masters (golf), Cupa mondiala de escalada, Paris Nisa challange / VTT, Finala Campionatului Francez de Tenis. Chiropracticienii sunt din ce in ce mai solicitati si in lumea fotbalului si a motociclismului.

Asteptam ca si federatiile sportive si cluburile sportive private din Romania sa vina in sprijinul sportivilor lor.

Pentru informatii legate de cum puteti ajunge la specialisti care vor pune un diagnostic corect si tratament adecvat va invit sa ma contactati.

3
Despre zâmbet și bucuria de a zambi!
5 tehnici deosebite care sa iti reduca durerile os...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts