Beneficiile îngrijirii prin terapie manuală în timpul sarcinii

Beneficiile îngrijirii prin terapie manuală în timpul sarcinii

Pentru a ajuta o viitoare mamica sa se bucure de o sarcina sanatoasa va prezentam cateva beneficii ale terapiei manuale cat si detalii legate de aceasta terapie. Sistemul nervos este sistemul de comunicare pentru toate sistemele corpului, inclusiv sistemul de reproducere. Din ce în ce mai multe femei descoperă numeroasele beneficii asociate cu îngrijirea cu chiropractica/ terapia manuală în timpul sarcinii, cea mai frecventă plângere fiind durerea de spate.

Într-un studiu recent, 84% dintre pacienții care au primit ajustări chiropractice au raportat o ușurare a durerii de spate în timpul sarcinii și o muncă semnificativ mai redusă. În timpul celor 40 de săptămâni de sarcină, corpul se schimbă în fiecare zi cu fluctuații hormonale, creșterea greutății fetale și schimbarea centrului de greutate al mamei. Hormonii de sarcină, în special relaxinul spre sfârșitul sarcinii, fac ca ligamentele corpului să fie mai laxe sau mai puțin stabile. Acest lucru este necesar pentru a permite ca pelvisul să se lărgească pentru a face loc fătului în curs de dezvoltare, dar poate contribui la tensionarea ulterioară a coloanei vertebrale lombare în partea inferioară a spatelui. Greutatea suplimentară poate stresa și coloana vertebrală, împreună cu dezechilibrul de distribuție a greutății pe măsură ce copilul se dezvoltă.

Reglajele chiropractice ușoare și sigure vor micșora tensiunea scăzută a spatelui, precum și îmbunătățirea alinierii pentru poziționarea optimă a fătului și o sarcină mai confortabilă, precum și facilitarea unui travaliu și a unei nașteri mai ușoare.

După 32 de săptămâni de gestație, în cazul în care copilul nu se află în poziția capului anterior în zona occipitului, tehnica chiropractică /terapia manuala poate ajuta copilul să se întoarcă înainte de debutul travaliului.

Alte dureri prenatale și dureri care pot fi ajutate cu îngrijire terapeutică manuală includ dureri de cap, arsuri la stomac și simptome de tunel carpian. Deoarece chiropractica/ terapia manuala actioneaza asupra sistemului nervos, acesta poate reduce neurologic stresul asupra nervilor spinali care sunt iritați de sarcină. Presiunea asupra anumitor nervi din gât poate provoca dureri de cap, în partea superioară a spatelui poate duce la arsuri la stomac și la nivelul gâtului și încheieturii mâinii, amorțeală și furnicături în mâini.

Sarcina este un moment plin de schimbări și provocări fizice și emoționale

Chiropractica/ Terapia Manuala este un tip natural de îngrijire a sănătății atât pentru tine cât și pentru copilul tău, pentru a ajuta la durerile uneori inevitabile și durerile de sarcină.

Pentru a sintetiza beneficiile ingrijirii prin Terapie Manuala in timpul sarcinii:

  • Îmbunătățirea durerii și disconfortului la nivelul spatelui, gâtului și articulațiilor
  • Poate ajuta copilul să se întoarcă înainte de debutul travaliului
  • Reducerea timpului de travaliu și de expulzie
  • Pregateste corpul pentru o nastere naturala
  • Reducerea riscului cauzat de spațiul restrâns în uter datorită unui bazin nealiniat.
  • În general, mențineți o sarcină mai sănătoasă
  • Reduce interferența cu sistemul nervos vital al mamei, care coordonează toate sistemele și funcțiile corpului.

Daca va doriti conexiuni cu persoane speciale atunci stiti unde ma gasiti. Sunt aici pentru a va readuce zambetul pe buze.

1
Complete Health Control & Metabolomica
De ce apare durerea de genunchi?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts