Câteva sfaturi pentru o coloana vertebrală sănătoasă

Câteva sfaturi pentru o coloana vertebrală sănătoasă

În S.U.A, costurile pe care societatea le suportă anual din cauza durerilor de spate sunt estimate la 20-50 miliarde de dolari. Într-un studiu, 50% dintre adulţii care lucrează, raportează un traumatism în zona lombară în fiecar an. De asemenea, aproximativ 1 % din populaţia S.U.A este afectată cronic din cauza durerii de spate.

Cercetătorii concluzionează că soluţia pentru scăderea costurilor economice datorate durerilor de spate pate stă în modificarea atitudinii şi comportamentului pacienţilor decât în reducerea stresului fizic asupra coloanei vertebrale.

Durerea de spate poate avea numeroase forme 

O persoană tânăra poate prezenţa rigiditatea gâtului atunci când se trezeşte dimineaţă:acest aspect apare fără nici un semnal de avertizare, fără o cauza aparenţă şi dispare la fel de misterios după câteva zile.

Un bărbat de vârstă mijlocie sapă în grădina într-o frumoasă zi de primăvară şi a două zi dimineaţă se trezeşte cu durere şi rigiditate a zonei inferioare a spatelui; el ştie ce i s-a întâmplat deoareca a suferit episoade de lumbago în trecut.

O femeie îşi pune cumpărăturile în maşină, răsucindu-şi spătel într-un mod ciudat,iar în seară respectivă are o durere în zona lombară. A două zi constată că spatele ei este atât de rigid că nu se poiate încălţa, iar durerea este constanţa şi puternică . Mai târziu, simte că durerea la nivelul spatelui se diminuează, dar acum începe să simtă durere în membrul inferior. == sciatică

Acestea sunt câteva exemple în care pot apărea durerile de spate dar există şi alte multe variante.

În multe cazuri, cauzele durerii de spate rămân necunoscute în ciuda metodelor complicate de examinare a coloanei vertebrale, cum sunt: CT (tomografia computerizată) sau RMN (rezonanţă magnetică nucleară), care sunt acum disponibile.

Pentru pacientul obişnuit ar părea surprinzător, i s-ar părea că la întrebarea "De ce am această durere?" s-ar putea răspunde uşor. Înainte de toate, spatele este o structura fizică ce poate să fie înţeleasă în termeni mecanici, atunci de ce explicaţiile pentru durerea de spate nu sunt satisfăcătoare întotdeauna?

Există mai multe motive... Dr. Anthony Campbell medic cu pregătire tradiţională, care a acordat o atenţie deosebită tratamentului durerilor musculare şi articulare, inclusiv ale coloanei vertebrale, este interesat de relaţia dintre medicină convenţională şi medicină complementară şi a publicat multe cărţi şi articole pe această tema.

Chiar şi doctorii au început să privească cu simpatie la unele dintre aceste proceduri şi, fireşte, unii dintre ei chiar le practică acum. Graniţa dintre tratamentele alopate şi cele complementare este destul de vagă. Această este acum o altă zona care necesită cercetări mai aprofundate.

În terapia chiropractica, forţa aplicată nu este mare, pentru a se evita producerea unor traume. Terapeutul simulează modul de a acţiona al muşchilor, căutând să reaşeze osul deplasat în poziţia corectă. Scopul este de a debloca un anumit segment vertebral, după care se va încerca stabilizarea acestuia prin întărirea anumitor grupe de muşchi, graţie tehnicilor de kinesiologie.

Tratamentul cuprinde de regulă trei etape. Prima şedinţa vizează ameliorarea imediată a durerii, în faza a două se are în vedere completarea procesului de vindecare, iar ultima şedinţa are rolul de a menţine starea de sănătate a pacientului şi de a preveni recidivă.

Terapia completă pentru sănătatea sistemului osos, articular şi muscular constă în trei şedinţe desfăşurate în trei zile consecutive.

Pentru alte informatii legate de cum puteti ajunge la specialisti care vor pune un diagnostic corect si tratament adecvat va invit sa ma contactati.

3
De ce explicatiile pentru durerea de spate nu sunt...
Offf... vertijul asta!

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts